Jump to content


Fotografije

Provera da li je ram iskrivljen


  • Molimo uloguj se da bi odgovorio
21 odgovora na ovu temu

#21 grbic

grbic
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6663 posts
  • LocationZanzibar

Postavljeno 06 April 2019 - 04:08 PM

Мислим да без обзира на незадовољство исплаћеним износом треба гледати кроз други бенефит... Жив, здрав и прав си после удеса. Паре дођу и прођу... Ако постанемо похлепни зна да се врати на необичне начине који ће коштати више.
  • 1

A u glavi ništa, samo žica drži uši da ne otpadnu.


#22 flocus

flocus
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 709 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 06 April 2019 - 07:28 PM

Iskreno, mislio sam da će biti gore, imao sam neke informacije sa isplaćuju do max 70% cene, tako da je ovo relativno ok. Odavno znam da od osiguranja može da se zaradi samo na filmu.
Povredu nisam prijavio odmah, bilo je tu nekih masnica i bolova ali ništa slomljeno. Nisam realno imao probleme u funkcionisanju, nisam odsustvovao sa posla ili se vukao po lekarima, samo sam propustio neke lepe dane za vožnju bajsa (što jeste loše, ali nekako ne bih baš očekivao da osiguranje to nadoknadi). Nemam nameru da izazivam sudbinu prijavom lažnih povreda. Jedno vreme sam se brinuo da sam pogrešio, da je trebalo da prijavim, pošto je stopalo delom dobilo prilično ljubičastu boju, ali to se povuklo pre nego sam se dovoljno zabrinuo da odem do lekara, jednostavno je bila povelika masnica. Bilo je bolno na dodir, ali sam mogao da se oslonim 100%.

Ko zaista završi povređen, taj i treba da to prijavi i dobije neku odštetu od osiguranja, tu nema priče. Ja sam imao sreće u tom pogledu i neka moj slučaj na tome ostane.

Inače, dok sam čekao u osiguranju, saznao sam da ako se neko nađe povređen, treba to da prijavi odmah na licu mesta u zapisnik policiji i ode u hitnu odmah, a najkasnije za 24h. U suprotnom, osiguranje tvrdi da je povreda nastala nakon nezgode, a dokazivanje da to nije tako pada na oštećenog. Nije neuobičajeno da se bolovi jave kasnije (obično sutradan, nakon što se mišići ohlade tokom noći), čovek iz osiguranja kaže da je i sam mislio da mnogi foliraju dok on sam nije prošao kroz to. Prijava i odlazak lekaru do 24h nakon nezgode u principu prolazi, sve preko toga jako teško, isključivo uz sudska veštačenja koja mogu da se pobijaju i razvlače...
Takođe, po zakonu, treba prijaviti osiguranju da ste bili učesnik nesreće u roku od 14 dana (u tom trenutku oni uglavnom još ni ne znaju da se nesreća desila jer policiji treba duže da im dostavi zapisnik). Imate rok od tri godine da tražite nadoknadu štete, tako da ako jeste bili povređeni, imate vremena da završite lečenje da biste uopšte znali koliko da tražite. Neko ko se mesecima lečio, bio na bolovanju i za to vreme dobijao 2/3 plate može da traži onu 1/3, pa bolovi, strah i sve ostalo, ali je za takve varijante zaista potreban advokat. Ne znam da li možete tražiti da vam poprave bicikl/automobil odmah, a ovo ostalo kasnije.
Nadam se da ovo nikome neće trebati, ali ako zatreba, bolje znati unapred. Sve ovo važi i za bicikliste i vozače i pešake. I imajte u vidu da sam i ja morao da duvam u alkotest (bio je negativan, naravno), nemojte da pijete i vozite (ni bicikl ni automobil) jer mislim da i najmanja količina alkohola može da bude uzrok da vam natovare procenat zasluge za nezgodu, čak i ako je ispod dozvoljene granice za vožnju i inače niste krivi (priznajem da nisam siguran u ovo, ali mislim da je tako).
Srećna vožnja svima, bez potrebe za lekarima, osiguranjem ili policijom :)
Edit: sad tek pogledah video, baš je dobar :)
  • 2




0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika