Pozdrav.
Nov sam u biciklizmu pa nisam bas upucen koj zadnji menjac bih mogao da kupim za MTB. Imam osmostepenu kasetu. Da li ima neke razlike izmedju tourney, altus, acera i alivio, ne bih davao nesto mnogo para, a zeleo bih da izvucem najbolje?
Postavljeno 16 August 2018 - 07:05 PM
Pozdrav.
Nov sam u biciklizmu pa nisam bas upucen koj zadnji menjac bih mogao da kupim za MTB. Imam osmostepenu kasetu. Da li ima neke razlike izmedju tourney, altus, acera i alivio, ne bih davao nesto mnogo para, a zeleo bih da izvucem najbolje?
Ako su Shimano ručice menjača, radiće bilo koji Shimano menjač za 6, 7, 8, ili 9 brzina.
Po klasi, tačno redom koji si naveo, od tih koje si naveo - najniža je Tourney, najviša Alivio. Mislim da Acera daje najviše za dati novac.
Postavljeno 16 August 2018 - 08:08 PM
Viša klasa - laganije, puno skuplje, po funkciji u teškim uslovima (blato i džombe) radi slično kao Deore klasa (ali je laganije).
Postavljeno 17 August 2018 - 08:15 AM
Pazi samo da za male pare ne kupiš menjač više klase kome su dotrajale rolnice i/ili opruga.
Biciklizam / Triatlon →
Servis →
Problem sa zadnjim menjacem (od 7 do 1 radi, ali nece da vrati od 1 do 7)Započeo Lekic93 , 31 May 2015 Zadnji menjac, stelovanje menjaca |
|
|
||
Biciklizam / Triatlon →
Servis →
...a ne,ne to je djunta sa sitnim nutom!Započeo luksha , 26 Aug 2014 kompatoibilnost, zadnji menjac |
|
|
0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika