Jump to content

Fotografije

Ne mogu da skinem pedalu...

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
70 odgovora na ovu temu

#41 omega

omega
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3531 posts

Postavljeno 22 January 2025 - 07:11 PM

Gotovo sam siguran da sa tim unior kljucem ti treba samo mnogo duza odnosno veca poluga, uzmes bilo koju sipku duzine 1m ili nesto preko i u nju unior kljuc cucne do kraja... uz neki wd-40 koji vec sipas, nema sanse da ne popusti, jer je navoj ok.

Само још да нађем цевуљагу да упадне један крај кључа у њу и асистента :) то дефинитивно морам тако
  • 0

#42 stefan10vb

stefan10vb
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 220 posts

Postavljeno 22 January 2025 - 08:03 PM

Moze da se iskoristi teleskopska racna 1/2" i na nju da se stavi Uniorov kljuc od 15mm bez rucke, ili da se na nju stavi adapter pa imbus bit. Ako prolazis kroz Bg mogu da je pozajmim, pomognem..

Attached Thumbnails

• UN.jpg

• 0

#43 omega

omega
  • Members
  • 3531 posts

Postavljeno 22 January 2025 - 09:03 PM

Moze da se iskoristi teleskopska racna 1/2" i na nju da se stavi Uniorov kljuc od 15mm bez rucke, ili da se na nju stavi adapter pa imbus bit. Ako prolazis kroz Bg mogu da je pozajmim, pomognem..

Хвала на понуди, али мале су шансе да ћу ићи у Београд. Највећи ми је проблем што не могу курблу у стегу јер је карбон, раније сам неке упекле педале тако решавао. Ово је наш драстично запекло, покушаћу са неком огромном цевуљагом уз нечију асистенцију да се фиксира курбла.
  • 0

#44 chamade

chamade
  • Members
  • 4507 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 22 January 2025 - 10:37 PM

То сам пробао, кључ испада или облајзне (лошији) а један сам чак сломио, додуше крај са кугластом главом. Сувише плитко уђе кључ и не може да се не искриви и испадне. Бар мени није успело.

Uzmi klasičan imbus.. taj sa kuglastom glavom nije dobar za previše zategnute šrafove.
  • 0
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs
https://picasaweb.go...208760685671353

#45 Petarl

Petarl
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 263 posts

Postavljeno 22 January 2025 - 11:20 PM

Možda će zvučati kontraintuitivno, ali pošto si toliko već pokušavao da ga odvrneš, a ti sad probaj da ga zavrneš, pa onda da ga odvrneš. Moguće da će ta mikro pomeranja dovesti do toga da se raskine taj spoj koji kao da je zavaren. Nekakva analogija za cimanjem levo desno nečega posle čega se to nešto odvrne...npr. upeklo šticna sedišta i sl.
  • 0

#46 omega

omega
  • Members
  • 3531 posts

Postavljeno 23 January 2025 - 12:00 PM

Uzmi klasičan imbus.. taj sa kuglastom glavom nije dobar za previše zategnute šrafove.

Пробао и то, плитак отвор и танак имбус (6) и испада, помера се, углавном нисам успео тако. Да је улаз дубљи и дебљи имбус, можда бих могао да одвијем.
  • 0

#47 omega

omega
  • Members
  • 3531 posts

Postavljeno 23 January 2025 - 12:01 PM

Stavis ispod poluge pedale neki panj kao oslonac pa onda zapni.

Ништа ни од овог начина...
  • 0

#48 stefan10vb

stefan10vb
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 220 posts

Postavljeno 23 January 2025 - 01:30 PM

A zasto ne dok je pogon na bajsu, i pedala u vazduhu? Ako je pogon skinut, male su sanse da skines pedalu. Mada ja bih stegu zaobisao, ili ce ostetiti kurblu, ili ce izleteti. Stavi imbus kljuc, stani na njega, i drzi pritisnute kocnice. Sa ili bez poluge
  • 0

#49 omega

omega
  • Members
  • 3531 posts

Postavljeno 23 January 2025 - 02:46 PM

A zasto ne dok je pogon na bajsu, i pedala u vazduhu? Ako je pogon skinut, male su sanse da skines pedalu. Mada ja bih stegu zaobisao, ili ce ostetiti kurblu, ili ce izleteti. Stavi imbus kljuc, stani na njega, i drzi pritisnute kocnice. Sa ili bez poluge

бајс је расклопљен цео, само варијанта сталка или пода може, или да стављам погон у други бицикл, то ми је сад пало на памет. Свеједно сам скептик за тај начин из више разлога. Улаз шрафа је плитак и налази се са унутрашње стране, имбус ће испадати јер како је запекло, то још нисам видео, затим не може да с са те стране имбус стави у згодан положај да се стане ногом, једино ако није дугачак метар, али тада би се преполовио, онда немам идеју како да истовремено стојим на имбусу, држим стиснуте кочнице и пазим да се не преврнем и потискујем курблу у супротном смеру да се не врти... да је алу погон одавно бих га решио, овако ми још остаје да уз асистенцију и неку цевуљагу пробам да одвијем, евентуално неко скидање педале а остављање осовине у курбли, па онда...

• 0

#50 stefan10vb

stefan10vb
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 220 posts

Postavljeno 23 January 2025 - 10:01 PM

Neces pasti, pokusaj. Kurbla ka zemlji. Ja ne znam kada sam poslednji put skidao pedale rukom. Secam se, ali bas retko. Treba ti racna, da bi mogao da podesavas ugao. U najgorem slucaju mozes da mi posaljes da ti skinem. Ali svakako mora da se stavi pogon na bajs da bi mogao da skines, a da nista ne ostetis. Te pedale tesko zapeknu zato sto nije nezasticeni celik. Nije nista plitko, jer delujes samo vertikalnom silom. Jedini moj strah je da se ne odlepi navoj od karbona ili pukne carbon, jer lepak odnsosno epoksi ima zivotni vek, za razliku od metala. Mada nije to toliko matoro

• 0

#51 omega

omega
  • Members
  • 3531 posts

Postavljeno 24 January 2025 - 10:28 AM

Neces pasti, pokusaj. Kurbla ka zemlji. Ja ne znam kada sam poslednji put skidao pedale rukom. Secam se, ali bas retko. Treba ti racna, da bi mogao da podesavas ugao. U najgorem slucaju mozes da mi posaljes da ti skinem. Ali svakako mora da se stavi pogon na bajs da bi mogao da skines, a da nista ne ostetis. Te pedale tesko zapeknu zato sto nije nezasticeni celik. Nije nista plitko, jer delujes samo vertikalnom silom. Jedini moj strah je da se ne odlepi navoj od karbona ili pukne carbon, jer lepak odnsosno epoksi ima zivotni vek, za razliku od metala. Mada nije to toliko matoro

IMG_5725.jpeg
IMG_5724.jpeg
Ево како изгледа Униоров имбус после покушаја да се одвије. :) толико је запекло да под силом имбус једноставно лакшом линијом отпора испадне
  • 0

#52 vidak

vidak
  • Members
  • 4735 posts
  • LocationNovi Beograd

Postavljeno 24 January 2025 - 02:47 PM

Ne znam zašto koristiš imbus uopšte kad imaš prilaz za viljuškasti ključ za pedale.
Dobro što se imbus pojeo, meni se jednom desilo da se rascvetala osovina pedale, popustili zidovi na xt pedalama, imbus se okrenuo, prošlajfovao, popucali zidovi osovine.
Posle sam skinuo pedalu sa osovine, obradio osovinu u četvrtku brusilicom, kurblu stavio u stegu i vodoinstalaterskim klještima uhvatio za četrvtrku i odšravio osovinu iz kurble.
Te pedale nisu imale prihvat za viljuškasti ključ, samo za imbus.

Sent from my SM-A556B using Tapatalk
  • 0

#53 omega

omega
  • Members
  • 3531 posts

Postavljeno 24 January 2025 - 03:14 PM

Ne znam zašto koristiš imbus uopšte kad imaš prilaz za viljuškasti ključ za pedale.
Dobro što se imbus pojeo, meni se jednom desilo da se rascvetala osovina pedale, popustili zidovi na xt pedalama, imbus se okrenuo, prošlajfovao, popucali zidovi osovine.
Posle sam skinuo pedalu sa osovine, obradio osovinu u četvrtku brusilicom, kurblu stavio u stegu i vodoinstalaterskim klještima uhvatio za četrvtrku i odšravio osovinu iz kurble.
Te pedale nisu imale prihvat za viljuškasti ključ, samo za imbus.

Користио сам и кључ на разне начине које сам описао, не само имбус, али ни да пипне. Да није карбон ставио бих курблу у стегу и пробао тако. Могу евентуално да пробам да скинем педалу са осовине (модел педале је Шимано М324) па да осовину стегнем у стегу, али имам утисак да би се вртела у њој.

• 0

#54 vidak

vidak
  • Members
  • 4735 posts
  • LocationNovi Beograd

Postavljeno 24 January 2025 - 05:27 PM

Користио сам и кључ на разне начине које сам описао, не само имбус, али ни да пипне. Да није карбон ставио бих курблу у стегу и пробао тако. Могу евентуално да пробам да скинем педалу са осовине (модел педале је Шимано М324) па да осовину стегнем у стегу, али имам утисак да би се вртела у њој.

Žrtvuj pedalu ako ne nađeš bolji način, obrusiš je u četvrtku, jaka duga vodoinstalaterska klješta i udri.

• 0

#55 chamade

chamade
  • Members
  • 4507 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 25 January 2025 - 08:08 AM

Ako ništa ne uspe skini pedalu sa osovine, stegni u stegu i kurblu nategni rukom.. ako ne možeš nadji nekog rmpaliju od 100+ kg da to okrene.
  • 0
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs
https://picasaweb.go...208760685671353

#56 vidak

vidak
  • Members
  • 4735 posts
  • LocationNovi Beograd

Postavljeno 31 January 2025 - 07:44 AM

I šta bi na kraju?
Uspeo?

• 0

#57 Petarl

Petarl
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 263 posts

Postavljeno 31 January 2025 - 09:05 AM

To sam i ja danas pomislio. Često ne saznamo kakav je bio epilog nekog od ovde navedenih problema.

• 0

#58 omega

omega
  • Members
  • 3531 posts

Postavljeno 31 January 2025 - 09:06 AM

Још не. Још је на чекању пријатељ са цевуљагом и асистенцијом, а скидање педале са осовине још нисам пробао

• 0

#59 nikoli_ca

nikoli_ca
  • Members
  • PipPip
  • 53 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 31 January 2025 - 09:49 AM

Možda je glup predlog, ali da li bi udarni odvijač pomogao???

• 0

#60 omega

omega
  • Members
  • 3531 posts

Postavljeno 31 January 2025 - 10:50 AM

Možda je glup predlog, ali da li bi udarni odvijač pomogao???

Можда у случају да нађем начин да фиксирам курблу
  • 0

0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika