Jump to content


Fotografije

biker 2014


  • Molimo uloguj se da bi odgovorio
10 odgovora na ovu temu

#1 k3000

k3000
  • Members
  • 4 posts

Postavljeno 19 February 2018 - 10:43 PM

Продавац "biker 2014" негативно искуство
 
ПАЖЊА!!!
 
Продавац под псеудонимом "biker 2014" који је продаје на сајту Cikloberzа од 2014. године, из мог искустава износим да се ради о нематеријалној превари, бећ класичном БЕЗОБРАЗЛУКУ.
 
Сам значај писања ове објаве никако не сме и не треба да буде лично саморекламерство, аутора или слично. Напротив, већ треба да делује као брана, коју ће купци препознати при сваком наредном покушају манипулације и безобразлука. Полазна основа је да треба будемо пре свега људи, и да све што радимо поштено, искрено, савесно и одговорно, а да профит ставимо у други план.
 
Препоруку напред поменути оглас, сам добио од доброг другара, дана 17.02. текуће године, позвао сам продавца Ивана, човек је иначе из Панчева, а не из Београда, како је првобитно навео у својим подацима. Продавца сам позвао сам због договора.
 
На почетку разговору продавца сам да ли је сигуран да су точкови 26", и на основу чега је закључио су 26", ли може да ми прочита шта пише на гумама. 
 
Продавац се поставио се као неука особа, која се не разуме питања која сам му поставио, изговарао је речи полако и штуро са "не знам", "нисам сигуран", не разумем се", Био ми је  сумњив. Одговорио је да су му точкови од бицикла, неког наводно "Кенондејла"- друмаша који је продао, а који је имао два пара точкова, а да су му је овај пар остао. Такође је рекао да се точкови налазе у "гаражи", а да није близу, и да тамо нема светла, и није безбедно да сада иде тамо, да ће у току сутрашњег дана, у току преподнева јавити. Такође је рекао да је сигуран да су димензије 26" јер је упоредио точкове са токовима на МТБ-а, његовог пријатеља. Питао сам када може провери и да ми јави шта пише на гумама и од када су фотографије у прилогу огласа, Одговорио је у току сутра до 12 часова (подне),и да су од фотографије од пре две недеље 
 
Напомињем да продавац у тексту огласа нигде није навео димензије точкова од 28" (инча),  а видећемо касније да ће тај податак променити. Такође сам му рекао да ми фотографише точкове и да ми истом приликом пошаље. Рекао је да ће проверити и да ће тада исправити оглас и уписати 28". Ако ознаке на гумама буду "700" нема потребе да исправљате оглас узећу точкове. Он је прихватио то и насмејао се.
 
Дана 18.02. текуће године у 12,32 часова стигла ми је порука на Вибер, цитирам дословце: "Druze bii sam di garaze, tockovi su 700x20c" . Послао сам му поруку "јел има фотографија?" С обзиром да није било одговора, позвао сам га истог дана око 19 часова, и рекао да је моја понуда је 3000 динара,а да ми он без увреде, каже јел одговара или не. Предложио је да коначна цена точкова буде 3200 динара. Сложио сам се и рекао да ми пошаље точкове, а да ћу му одмах послати адресу. Убрзо после завршеног разговора сетио сам се да сам заборавио да проверим да ли су гуме тип табулар. Позвао сам га и питао, а он је рекао да се не разуме и да не зна да ли су табулар, те да није ни мењао гуму. Затим је почео да показује своје рекао да да ће он мени продати неке друге точкове, и да је боље тако, те да ја знам да ови точкови више вреде од 30 евра, а да ће он њих продати. Затим ми је понудио друге карбон Мавик точкове с керамичким главама. Рекао сам да ми пошаље по првобитном договору точкове, а да немам намеру друге да купујем. Сложио се.
 
Дана 19.02. тојест, данас после 14 часова у више наврата сам покушавао да добијем продавца.
 
С обзиром да се није јављао на свој тел када сам га звао, истог дана у 18,13 часова послао сам на Вибер поруку с питањем:  "Да ли сте послали точкове, ништа ми нисте јавили, када да очекујем исте?" Видео сам да је прочитао исту, али није одговаорао. У 18, 22 часова, послао сам следећу поруку у којој сам навео да ми не шаље точкове и да ћу му због неозбиљности, на сајту 2bike.rs, написати и послати негативну карактеристику
 
Истог дана у 18, 24 часова је послао поруку "Друже, није проблем". Одговорио сам да јесте и да је неозбиљан. Он је реко, да сам ја неозбиљан и да му нисам послао податке, и да сам смарач...Одговорио сам да сам му уредно послао моје податке после разговора од синоћ. Затим је рекао да он има искуства и да зна шта ради, а да су точкови продати. Мислећи да нема искуства, све време сам тражио начин како да се крајње толерантно поставим према њему. Међутим он је све време вешто прикривао ту чињеницу правећи се неуким, а у ствари је била реч о класичном манипулатору. Након тога сам погледао оглас и видео да су обрисане фотографије и да је ставио ознаку "ПРОДАТО!"
 
С поштовањем,       
Жељко Петровић

Attached Thumbnails

  • viber image.jpg
  • 0-02-05-fdae32aa798fad3015ae816b02aee713074514efc6627625e4cec6cb634ab20c_full.jpg

  • 4

#2 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 8872 posts
  • LocationNovi Sad
  • Bajk:Scott Speedster

Postavljeno 20 February 2018 - 06:23 AM

Koliko sam shvatio priču, ti nisi bio 100% siguran da li želiš točkove - tj. zaključio si da je potrebna provera jesu li tabulari, nakon čega se i prodavac predomislio po pitanju cene po kojoj pristaje da proda.


  • 2

bikegremlin-logo-250x80-1.png


#3 k3000

k3000
  • Members
  • 4 posts

Postavljeno 20 February 2018 - 06:22 PM

FalloutBoy;

 

Не! Није тачно. Ниси прочитао цео текст или си то урадио само делимично. Јер да јеси, ти би и сам увидео, да је договор са продавцем успостављен пре мог позива и поставља питања. Дакле, питање које сам поставио продавцу после договора, " да ли је провери који су точкови тип "табулар" ил икласични, свакако није смело, ни требало, да поремети претходни договор. Оно је имало информативни карактер. Проблем је што се продавац очигледно покајао, али након успостављања договора.

Не би ни то  био "смак света" да ме је одмах или обавестио, и рекао људски - Еј знаш шта, па не одговара ми цена, имам купца или нешто слично...Никакав проблем. Него цео дан избегава да се јави на телефон, прави се паметан,  а уствари блесав, и касније у склопу преписке (коју чувам у телефону) ми се хвали и призна, и још каже како он има искуства и све зна!??

 

Па како то друагчије назвати него безобразлуком и дрскошћу! 


  • 4

#4 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 8872 posts
  • LocationNovi Sad
  • Bajk:Scott Speedster

Postavljeno 20 February 2018 - 07:59 PM

Mislim da gledaš dosta crno-belo. Kao prodavcu, pitanje kupca kakvi su točkovi: tabulari, ili klinčeri, bi mi značilo da kupcu nije sve jedno i da ne mogu računati da će kupiti ako nisu tip koji mu odgovara - barem velika većina ljudi, makar i pre toga rekli da kupuju. Takvo mi je barem dosadašnje iskustvo u komunikaciji s ljudima (mada se ne bavim trgovinom - samo kad baš moram :)  ).

 

Isto tako bi mi, posle mog pitanja o tipu točkova i odgovora prodavca kakav si ti dobio bilo jasno da je čovek verovatno proverio i procenio da može dobiti više za točkove. Da smo se, bez "spornog pitanja", pre toga pogodili da ih šalje, to bih smatrao nekorektnim, ali da sam pitao to što si ti pitao i on nije odmah znao odgovoriti, jasno bi mi bilo da čovek od tog momenta ne računa na mene kao sigurnog kupca. Po prvoj rečenici posle koju je napisao kapiram da (više) ne želi da ih proda po toj ceni - nudi ti druge točkove.

 

Ovo sve po tome što si napisao - ne znam šta ste se tačno i kako dogovarali (niti bih se zamarao time previše).

 

Još jedna stvar - da ne bi bilo svađe i međusobnog pljuvanja (bilo je toga po forumu u ovakvim temama), predlažem da se ne daju ocene tipa "prevarant", "bezobrazan" i slično. Dovoljno je podeliti iskustvo, pa neka svako ko čita zaključi da li je za nju/njega taj prodavac OK, ili nije. Ovako može i (uvređeni) prodavac da se nastavi, sa svojim "opisima" kupca i to onda ne vodi ničemu.


  • 1

bikegremlin-logo-250x80-1.png


#5 Bole

Bole
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 504 posts
  • LocationHighpoint Club

Postavljeno 20 February 2018 - 08:26 PM

Mislim da si promašio temu. Bezobrazluk i drskost je nešto o čemu se priča saroditeljima do 18 godine a posle sa čovekom lično.

Međutim, kada se ocenjuje prodavac ocenjuje se transakcija. Nema transakcije = nema ocene = nema prodavca jer niko ništa nije prodao a ni kupio.

 

Da dopunim još i da ne bilo kom respektabilnom sajtu koji spaja kupce i prodavce tebi ne bi bilo dozvoljeno da ostaviš ocenu jer ne ocenjuješ kulturu i vaspitanje nego, ponavljam - transakciju. 

 

Kvalifikacije kojima si ga "okitio" su nekorektne. Tvoje je da podeliš iskustvo ako želiš a na auditorijumu je da iz toga izvuče nešto ako to želi. Pisati o nematerijalnoj prevari je tragikomično jer da sam se tu zaustavio pomislio bih da si se zaljubio a druga strana se ne javlja na telefon.


  • 1

#6 k3000

k3000
  • Members
  • 4 posts

Postavljeno 20 February 2018 - 09:33 PM

FalloutBoy

 

Човече је л'ти можеш да схватиш да је пре после "питања" и слања порука стајао и остао ДОГОВОР???


  • 2

#7 asdarko

asdarko
  • Members
  • PipPipPip
  • 107 posts

Postavljeno 20 February 2018 - 11:30 PM

Mogu li znati kojim kvalifikacijama ga je okitio, koje nisu korektne.
I zasto je uopste problem sto je covek na forumu podelio svoje lose iskustvo, kako je i sam naveo a ne materijalna prevara?
  • 4

#8 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 8872 posts
  • LocationNovi Sad
  • Bajk:Scott Speedster

Postavljeno 21 February 2018 - 05:41 AM

FalloutBoy
 
Човече је л'ти можеш да схватиш да је пре после "питања" и слања порука стајао и остао ДОГОВОР???

 
Shvatam, samo izgleda ti ne shvataš šta ja pokušavam da kažem.
 

Mogu li znati kojim kvalifikacijama ga je okitio, koje nisu korektne.
I zasto je uopste problem sto je covek na forumu podelio svoje lose iskustvo, kako je i sam naveo a ne materijalna prevara?

 

Pisao sam već u ovoj temi zbog čega mislim da kvalifikacije nisu korektne. Makar se sad naljutio/zamerio: kad već pitaš i komentarišeš, mogao si pročitati o čemu se priča. Da ponovim:

Nije sporno što je podelio iskustvo - to je super. Samo je sporno što je napisao da je reč o "klasičnom manipulatoru", da je ponašanje prodavca "drsko i bezobrazno". Bilo je na forumu situacija da se u takvu temu uključi i prodavac - onda bude "veselo". Mislim da je puno korektnije samo preneti iskustvo, pa ostaviti da čitalac donese moralni sud o prodavcu spram opisane situacije. Na tako nešto prodavac nema (objektivno) nikakvog prava da se ljuti. Eventualno da ispriča svoju stranu priče ako je neki detalj (namerno?) ispušten, ili netačno opisan. Takav pristup je puno konstruktivniji.


  • 2

bikegremlin-logo-250x80-1.png


#9 asdarko

asdarko
  • Members
  • PipPipPip
  • 107 posts

Postavljeno 21 February 2018 - 07:22 AM

Naravno da necu da se ljutim, a sve sam pazljivo procitao. Ja nekako u svakoj situaciji volim da stavim sebe u istoj, pa zamislim kako bi se ja ponasao. Zeljko je preneo svoje iskustvo ,  po meni na jako lep nacin, jasno, citko. Napisao je da je "bezobrazan" i "manipulator" , to je njegov sud posle iskustva sa prodavcem i po meni posle svega procitanog, te reci nisu uopste nisu teske. Za mene je samo NEazuriranje oglasa (posebno ako je u pitanju trgovac) dovoljno da moze slobodno da se kaze i napise da je u pitanju "bezobrazluk", a ne jos igranje sa tudjim vremenom (najbitnija stavka), covek se 2 dana pegla sa nekim i na kraju ga jos iskulira. Kao neko ko uziva u kupovini  za svoje razonode i hobije, ako je nesto sto ne volim, to je bilo kakvo cimanje i neprijatnost, a posebno iznenadno uskracivanje necega sto sam u svojoj glavi zamislio u tom momentu. 

"Vesele" teme su npr. mene kao nekoga ko se slabo razume u opremu, spasile lose kupovine, kao i one pozitvne koje su mi pomogle da napravim dobru kupovinu i obe su dobordosle na forumu. Smatram da svako treba podeli i iskustvo i misljenje, to je apsolutno dobrodoslo, bar po meni.


  • 4

#10 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 8872 posts
  • LocationNovi Sad
  • Bajk:Scott Speedster

Postavljeno 21 February 2018 - 07:24 AM

Slažem se po pitanju podele iskustva - kao što sam i napisao. Trebalo bi brisati postove sa ličnim uvredama, jer, barem kod nas, to uglavnom završi flejmom (svađom).


Poslato sa sokocala mobilnoga
  • 0

bikegremlin-logo-250x80-1.png


#11 k3000

k3000
  • Members
  • 4 posts

Postavljeno 01 March 2018 - 06:36 PM

Не бих више ништа коментарисао у вези поменутог продавца "biker 2014."  Уместо коментара, молим Вас у прилогу погледајте фотографије и наведене линкове који говоре више него довољно о напред поменутом продавцу и његовим поступцима. 

 

https://www.kupujemp...er_id=178132224

 

https://www.kupujemp...ikola-ocene.htm


  • 3




0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika