Jump to content


Fotografije

Prevarant Rocky (Cube_monster)

Rocky Cube_monster

  • Molimo uloguj se da bi odgovorio
34 odgovora na ovu temu

#21 tibip

tibip
  • Members
  • Pip
  • 18 posts

Postavljeno 29 September 2017 - 05:46 PM

Ne bih otvarao raspravu o tome da li je izraz, kojim sam opisao doticnog prodavca, prejak ili adekvatan, mogu da gresim u tome i da on bude oslobodjen takvog imenovanja, kao sto se na mene moze reci da sam debil koji je bio naivan pa naleteo na neispravnu robu. Pitanje je sta je normalno, da verujemo u postenje i korektnost medju nama, ili da zivimo u takvom svetu gde su neposteni u prednosti i oni uzivaju dok ostali ispastaju zbog njih. Nisam mnogo ni razmisljao o tezini izraza "prevarant", ali ako cemo se oko toga raspravljati a ne oko toga da li takva osoba ima mesta ovde kao prodavac bez ikakvih opomena onda cu verovatno da odustanem, ili cu i ja prodavati tockove u kojima su istrosene soljice sa opisom "kao nove" i bas me posle briga, jer ne mozete mi nista, ali ne, ja pokusavam da nadjem coveka koji pouzdano zna da mi promeni soljice da bih mogao prodati po nekoj prihvatljivoj ceni. Nebitno je i ovo, suvisno odsmeravanje od teme...
Mirek200, evo da ti malo pojasnim otprilike kako ja gledam stvari, posto vidim da ti je vide stalo do toga da mene ispravljas sto imam negativno misljenje o coveku koji nije korektan. Biciklu vozim otprilike vec nekih 15ak godina, redovno, svakodnevno do posla i nazad, cesto za rekreaciju, i u spicu sezone mogu reci i sportski. Prva bicikla koju sam imao bila je pijacarska, godisnje dvaput sam menjao potrosne delove na njemu jer su bile slabog kvaliteta, jer nisam imao novaca za skuplje. Druga je bila slicna, polovna ali malo trajnija. Dok sam njih imao, vecinom sam krpio, popravljao i budzio sve nja njima da ustedim na troskovima ali su uvek bile u dobrom voznom stanju. Obe su inace ukrali. Treca bila otprilike ista kategorija kao prethodne jer sam i dalje hteo stedeti na izacima. Ta je kasnije nastradala u jednoj saobracajki. Cetvrtu sam vec tako kupovao da bude trajnija, ovde na cikloberzi nasao kod gospodina Lajosa iz Temerina. Covek ju je opisao kao u stanju novog, tako je i bilo, odmah se i primetilo da se nije trosilo toliko, nisam morao ni budziti. Nju sam ove godine malo poboljsao sa kvalitetnijom mehanikom, opet polovni delovi, opet posteni prodavci, i sastavio biciklu sa shimano 105 mehanikom, mavic tockovima, durano plus gumama, dakle sve polovno, sve pouzdano i ispravno. Pored njega vozim i mtb sa ful xt opremom, hidraulikom, prednjom suspenzijom. Ove godine sam presao blizu 8000km, na letovanju vozio po primorju i brdima u Crnoj Gori. Dakle, odrzavam svoje bicikle i za ulozen novac, vreme i trud zelim da sve radi tako kako treba bez vecih kompromisa. I ako kupim trelock lampu polovnu trelock lampu, to nije zato sto ne znam za aliexpres, i da nisam svestan u garanciju na nove proizvode, nego je zato sto znam da ta lampa ima opticko usmerenje svetla a ne samo obicno providno socivo koje rasipa bezveze na sve strane i da mu je emitovana jacina svetlosti dosta dobra naspram potrosnje. Dakle nisam klinac koji sad uci da vozi bajs i zeli da se kurci stvarima za koje nema pojma nego biciklista koji za svoj novac zeli da dobije to sto mu prodavac navede pre kupovine. U ovom slucaju, ja sam platio lampu koja je trebala biti u takvom stanju da ne moram ja dodatno lepiti. Ali, ako je to toliko normalno, pa evo, za vikend cu srediti taj drzac, stavicu u oglas po ceni koju sam ja platio sa uracunatim kurirskim troskom, dakle za 1530din, pa izvolite, javite se i kupite, i cim prodam, narucujem nov knog iz Prologa u Segedinu. Tako ce moj problem biti resen, a drugi koji budu kupovali od pomenutog prodavca, zelim da imaju vise srece.
Dugacka je vec ova poruka, ali verovatno ce sa moje strane ovo biti zadnja jer vidim da je gubljenje vremena kao i cimanje prodavca, kao i direktna zalba administratoru koji nije u stanju da odgovori makar sa odgovorom da to nije njihova odgovornost i ne mogu mi pomoci,  pa i ovaj ceo post je izgleda uzaludan. Jer, ovde ne postoji ni ocenjivanje prodavaca, ni bilo kakav nacin opomene, ni sankcionisanje u vidu blokade (makar i privremene) profila nekorektnih prodavaca. Kontam da tu igra ulogu sto je neprofitabilan deo za oglase pa koliko para toliko muzike, administratori ne zele da se mesaju u raznorazne medjusobne sukobe, ali mi je veoma gorko sto se od veceg broja vas dobija orgovor gde se brani interes prodavca, izvinjavam se izuzecima koji imaju normalnije misljenje i vid na situaciju.
I da, nadovezano za sprinterice, kupio sam te koje mi je covek ponudio, udobne, kvalitetne northwave, sa vizuelnim tragovima upotrebe (ogrebane, falio jedan krampon), koje je on naveo i u tekstu i poslao jasne slike o njima. Bio je komunikativan, na sva pitanja dao jasne i konkretne odgovore, bio strpljiv, jer iskreno, ja tad nisam imao pojma kako funkcionisu sprinterice jer ih nisam imao ranije, ali je tako on sve objasnio pa je na kraju sve proslo kako treba. Doticni prodavac je tu kao Matovic M. I nije da njega sad zelim hvaliti do neba i povecavati mu promet, jednostavno i on spada u vecinu prodavaca koji su korektni, strucni i posteni. A ovaj Rocky, ne zna da razlikuje AA baterije od AAA velicine. Na pitanje kakve baterije idu u lampu, on mi je odgovorio da su AA, sto bi mi i bilo vise nego savrseno, ali suprotno, u lampu idu AAA baterije. To sam tolerisao bez i jedne reci, ali je sa time on vec imao dve greske u opisu. Dakle, on je nestrucan, ne zna sta prodaje, ne zna da proceni, marljiv je, neodgovoran i na kraju neposten. Vi ga odavde procenite.
Srecnu vam kupovinu.


  • 5

#22 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 8886 posts
  • LocationNovi Sad
  • Bajk:Scott Speedster

Postavljeno 29 September 2017 - 07:13 PM

U pravilniku na koji je kolega Himzo već postavio link stoji otprilike da sajt ne odgovara za stanje robe (možeš pročitati tačno kako je napisano), već da pruža priliku da se roba oglasi i kupi.

 

Dobro je što si podelio svoje iskustvo, za ostale koji (eventualno planiraju da) posluju sa pomenutim prodavcem.

 

Ovde ima i tema o prodavcima sa kojima je velika većina imala pozitivna iskustva. Svakako bih pri kupovini na neviđeno gledao da kupujem od takvih. Od onih koji su već pominjani po lošim iskustvima bih teško išta uzeo. Dok od onih o kojima malo znam - sa velikom rezervom, najverovatnije uz ličnu proveru robe pre kupovine.

 

Opet, po cenu da sam dosadan, mislim da spominjanje bilo kakvih epiteta, pogotovo negativnih, nije previše konstruktivno. Prenošenje iskustva, kako je sve teklo je više nego dovoljno. Razumem da ljudi, ako se osete prevarenim, imaju potrebu da to istresu iz sebe, ali mislim da internet (i forum) nisu najbolje mesto za to.


  • 2

bikegremlin-logo-250x80-1.png


#23 shonepa

shonepa
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 321 posts

Postavljeno 29 September 2017 - 08:21 PM

Srecnu vam kupovinu.

Apsolutna podrska ...Inače , bicikl je muskog roda ;)


  • 1

#24 niipheus

niipheus
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 891 posts

Postavljeno 29 September 2017 - 08:58 PM

Dobro,pa hajde da se onda otvori tema- Prevaranti koji prodaju na cikloberzi- meni bi to najvise odgovaralo, ali problem je: Ko je prevarant?Svako gleda iz svog ugla. Da Vam kazem , Tu je drzava i PTT sluzbe krive. DA JE NORMALNA DRZAVA, POZVALI BI VAS U POSTU KADA VAM STIGNE PAKET;I LEPO REKLI: GOSPODINE POGLEDAJTE JE LI TO TO STO STE NARUCILI I DA LI VAM ODGOVARA;I ZA TO BI CAK TREBAO POST EXPRES DA IZDVOJI POSEBNU PROSTORIJU: Odgovara, platis i neodgovara vratis i tacka . a ovako na prodavcu i njegovoj savesti je da posalje robu, ispravnu, ili neispravnu, ili samo papire umesto robe,jer kada platis kome da se zalis . Upravi vodovoda?

 

Stavio bih ja tebe jedan dan u kombi AKSa, PostExp ili bilo koje brze poste koja dnevno obrne po 1000+ paketa u svakom centru posebno pa bih te posle pustio da napises da li bi trebali ljudi da stanu u red u posti i preuzimaju pakete jedan po jedan. To sto salju sve i svasta polazi iz daleko dubljeg problema koji sa postom veze nema, a kuriri koji ostaju po 10 sati na terenu dnevno jos kad bi davali na uvid unutrasnjost paketa svakom drugom znatizeljnom primaocu, mogli bi lagano da zanoce u kombiju.


  • 1

#25 tibip

tibip
  • Members
  • Pip
  • 18 posts

Postavljeno 29 September 2017 - 09:00 PM

FalloutBoy, po tvojim postovima mi deluje da se trudis biti neutralan i tezis prema smirenom nacinu komunikacije, cenim takav pristup i slazem se uglavnom sa tvojim misljenjem. Slazem se i sa tim da psovanje po ljudima i koriscenje grubih, ili jos gore vulgarnih, izraza ne vodi nikuda osim u svadje u vredjanja. Cenim i kad neko uleti sa odgovorom koji malo razbije napetost i predje u neku vrstu humora (shonepa, ucili su mi gramatiku, ali srpski jezik, osim sto znam govor i pismo blizu kao maternji, nije moj maternji jezik, pa se desi da promakne koji lapsus  :wink: ). Ipak, mislim da nisam ja taj koji treba da se ispravlja. Sve u svemu, kazu da se svaka skola placa, ja sam ovu lekciju platio, nece se ponoviti.
Nadam se da se sledecom prilikom vidimo u nekim pozitivnijim temama. Pozdrav.


  • 6

#26 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 8886 posts
  • LocationNovi Sad
  • Bajk:Scott Speedster

Postavljeno 30 September 2017 - 06:39 AM

FalloutBoy, po tvojim postovima mi deluje da se trudis biti neutralan i tezis prema smirenom nacinu komunikacije, cenim takav pristup i slazem se uglavnom sa tvojim misljenjem. Slazem se i sa tim da psovanje po ljudima i koriscenje grubih, ili jos gore vulgarnih, izraza ne vodi nikuda osim u svadje u vredjanja. Cenim i kad neko uleti sa odgovorom koji malo razbije napetost i predje u neku vrstu humora (shonepa, ucili su mi gramatiku, ali srpski jezik, osim sto znam govor i pismo blizu kao maternji, nije moj maternji jezik, pa se desi da promakne koji lapsus  :wink: ). Ipak, mislim da nisam ja taj koji treba da se ispravlja. Sve u svemu, kazu da se svaka skola placa, ja sam ovu lekciju platio, nece se ponoviti.
Nadam se da se sledecom prilikom vidimo u nekim pozitivnijim temama. Pozdrav.

 

U prvom postu u temi sam napisao da je i po meni, na osnovu onoga što si napisao, reč o prevari. Jedina zamerka (ispravka), za koju i dalje mislim da stoji, a koju sam napisao ne samo zbog tebe nego i zbog ostalih koji čitaju, je vezana za ružne, teške reči. To samo truje forum i daje povod za svađe.


  • 3

bikegremlin-logo-250x80-1.png


#27 ZareSD

ZareSD
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 236 posts

Postavljeno 30 September 2017 - 07:21 AM

FalloutBoy, po tvojim postovima mi deluje da se trudis biti neutralan i tezis prema smirenom nacinu komunikacije, cenim takav pristup i slazem se uglavnom sa tvojim misljenjem. Slazem se i sa tim da psovanje po ljudima i koriscenje grubih, ili jos gore vulgarnih, izraza ne vodi nikuda osim u svadje u vredjanja. Cenim i kad neko uleti sa odgovorom koji malo razbije napetost i predje u neku vrstu humora (shonepa, ucili su mi gramatiku, ali srpski jezik, osim sto znam govor i pismo blizu kao maternji, nije moj maternji jezik, pa se desi da promakne koji lapsus :wink: ). Ipak, mislim da nisam ja taj koji treba da se ispravlja. Sve u svemu, kazu da se svaka skola placa, ja sam ovu lekciju platio, nece se ponoviti.
Nadam se da se sledecom prilikom vidimo u nekim pozitivnijim temama. Pozdrav.

Kazu da je najbolje utrosen novac onaj kojim se kupi mudrost inace,delimo poglede i razmisljanja na to sta je postenje,ljudskost i moral u odnosima medju ljudima

Послато са SM-G531F уз помоћ Тапатока
  • 4

#28 SashaD

SashaD
  • Members
  • 4 posts

Postavljeno 23 May 2020 - 11:03 AM

Prodavc je prevarant,prodao mi je neispravnu Abus bravu sa pola kljuca ,koja se ne moze zakljucati kako treba!!!!Brava placena 8300din...Mislim da ovog prodavca treba izbegavati u sirokom luku !!!!
  • 0

#29 omega

omega
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3347 posts

Postavljeno 23 May 2020 - 04:51 PM

Prodavc je prevarant,prodao mi je neispravnu Abus bravu sa pola kljuca ,koja se ne moze zakljucati kako treba!!!!Brava placena 8300din...Mislim da ovog prodavca treba izbegavati u sirokom luku !!!!


Врати му
  • 0

#30 SashaD

SashaD
  • Members
  • 4 posts

Postavljeno 23 May 2020 - 06:19 PM

Врати му


Ne zeli....cak sam ponudio da mu "spustim" 1000din !!!haha
  • 0

#31 omega

omega
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3347 posts

Postavljeno 23 May 2020 - 08:06 PM

Ne zeli....cak sam ponudio da mu "spustim" 1000din !!!haha


Не жели? Шта каже, продао сам ти покварено и не желим да ти вратим новац? Е па има и противметода. Заправо две.
  • 1

#32 SashaD

SashaD
  • Members
  • 4 posts

Postavljeno 23 May 2020 - 08:53 PM

Koje dve mere?Mada sam se ja vec oprostio do svega ....covek kaze da je bila ispravna i da sam je ja "cackao".....prijavljem mu je problem odma pri otvaranju pisiljke(znaci da sam ja morao istog momenta pokvariti bravu koja mi treba)....
  • 0

#33 rhythmking

rhythmking
  • Members No Voting
  • PipPipPipPipPip
  • 545 posts

Postavljeno 24 May 2020 - 07:35 AM

A sta tu ima da se cacka,jel ne sme kljuc da se ubaci da se ne pokvari
  • 1

#34 omega

omega
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3347 posts

Postavljeno 24 May 2020 - 10:03 AM

Koje dve mere?Mada sam se ja vec oprostio do svega ....covek kaze da je bila ispravna i da sam je ja "cackao".....prijavljem mu je problem odma pri otvaranju pisiljke(znaci da sam ja morao istog momenta pokvariti bravu koja mi treba)....

Је ли та брава још у огласима?
Има мера да му се реваншираш. Иначе лик је крајње арогантан, у огласима не описује ствари како треба, скрива мане, а ево и шта све још ради.
  • 1

#35 SashaD

SashaD
  • Members
  • 4 posts

Postavljeno 24 May 2020 - 05:17 PM

Nije vise u oglasima,sklonjena je juce!!!Meni je jasno da kada kupujes polovnu robu uvek moze biti nekih poblema.....do sada sam svasta kupovao i ovo je hvala Bogu prvo lose iskustvo!!!Mada ovde sam najmanje ocekivao neki lapsus jer budimo realni,metalna brava sta tu ima da nevalja....haha...svaka skola se placa,samo da neko drugi ne nasedne jos !!!
  • 0




0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika