Jump to content


Fotografije

Piletina na bajkerski nacin


  • Molimo uloguj se da bi odgovorio
8 odgovora na ovu temu

#1 Biodiesel

Biodiesel
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 771 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 22 September 2008 - 02:29 PM

Potrebno:

Pileće grudi x 3
1 kg krompira
500 gr šargarepe
100 gr kajmaka
10 režnjeva slaninice :)
So i začini po želji

Priprema:

Uključiti rernu da se zagreje na 220 celzijusa. Iseći krompir na kolutove debljine oko 5 mm i staviti u poveći pleh. Šargarepu oprati pod mlazom hladne vode - nikako skidati koru (tu je najviše hranljivih materija :) ). Dodati šargarepu u pleh sa krompirom i dobro posoliti. Kada je to gotovo uzeti pileće grudi i oprati pod mlazom hladne vode. Posle pranja zaseći pileće grudi između mesa i grudne kosti sa obe strane. U taj prorez ubaciti malo kajmaka i režanj slaninice. To ponoviti sa ostatkom piletine. Uzeti so i dobro utrljati u meso da upije. Staviti piletinu u pleh i pokriti slaninicom. Sipati čašu vode (200 ml) u pleh i dobro zatvoriti AL folijom (mora biti 7075 :) ). Kad se rerna ugrejala na 220 staviti pleh u rernu i ostaviti da se peče 60-70 minuta. Za to vreme gledati TV, popiti kafu, maziti se sa devojkom :) . Kad je prošlo sat vremena Izvaditi iz rerne piletinu i krompiriće i skinuti foliju. Vratiti u rernu na još 15 minuta da kožica porumeni i postane hrskava. Izvaditi iz rerne i jesti odmah posle treninga od 5+ km :) . Uz to se kao predjelo može poslužiti supa iz kesice, a kao desert puding od čokolade sa šlagom odozgo :) .

BON APETIT :D
  • 0
Bože mili, čuda velikoga!
Kad se ćaše po zemlji Srbiji,
po Srbiji zemlji da prevrne
i da druga postane sudija,...

o__
_.>/ _
(_) \(_)

#2 priest

priest
  • Members
  • PipPipPip
  • 160 posts

Postavljeno 22 September 2008 - 08:04 PM

el znas ti neki recept za neko energetsko jelo koje pomaze za duge ture bajkom,a ovaj recep cu da prosledim kevi :D
  • 0

#3 Biodiesel

Biodiesel
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 771 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 22 September 2008 - 08:08 PM

el znas ti neki recept za neko energetsko jelo koje pomaze za duge ture bajkom,a ovaj recep cu da prosledim kevi :D


Zar sveštenici ne poste... Klopaj ovo sat dva pre ture pa ćeš da vidiš... :wink: . Energentskije od ovoga smeju da jedu samo ninđe :P ....Jel da Mixi... :)
  • 0
Bože mili, čuda velikoga!
Kad se ćaše po zemlji Srbiji,
po Srbiji zemlji da prevrne
i da druga postane sudija,...

o__
_.>/ _
(_) \(_)

#4 mixitron

mixitron
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5802 posts
  • Bajk:Moj, moj

Postavljeno 22 September 2008 - 10:29 PM

Brate ja fazana špikujem belim lukom i slan'ncom i radim ga u rerni u onoj plastičnoj kesi da ne izgubi ni kap soka, pa kad onda tu moču napadneš s kilo 'leba i pavlakom... jedino mora malo se pazi onaj olovni nadev da ne zapadne među zube :mrgreen:

Ako ćemo još energetike, evo malo skuplje varijante, al' slasne. Japanci bi se samoubili da vide šta radim, al' promeniću kad počnu da uvoze civilizovan nori u koji može da se mota:

SUŠI SALATA; 20 min.

Potrebno za jednog debelog bajkera: 150-200 gr. lososa (ili jedan filet lista), neki skuplji soja sos (inače samo krvnički posolite...), pirinčano sirće, 1 pakovanje nori-ja (alga u koju se mota suši; potrajaće vam), pirinač po gabaritaži želuca, 1 krastavac (on može ne mora).

Perite pirinač 'dok ide belo'. Turite ga da se kuva, 10-15 min je dovoljno. Za to vreme, iseckajte ribu i krastavac na kockice a la ruska salata.
Skinite pirinač s vatre, preručite ga u cediljku i dobro isperite *hladnom* vodom, ostavite da se ocedi.
Kad se ocedi, uzeti činiju, u koju se rebne onaj iseckani fiš&kukubre, preko njega pirinač, izmeša se, doda se soja sos po želji i pirinčano sirće malo obilnije (blago je, mada opet, ugoditi po ukusu). Uzeti list norija i makazama ga iseckati na flekice - najbolje napraviti nekoliko uzdužnih zaseka pa onda rezati popreko. Direktno u činiju. Promešati, navaliti.

Može i da se uradi ovo: dupena kašika šećera i kafena soli se dodaju u lončić u koji se doda 3-4 kašike pirničanog sirćeta, rastvori, i baci na ringlu sa koje se skida onog trena kad proključa. Time zaliti pirinač.

Ko ovo pojede završio je s ishranom za naredna 24č :D
  • 0

#5 Ciklo

Ciklo
  • Administrators
  • 3830 posts
  • Location-= BGD =-
  • Bajk:Pinarello/Trek

Postavljeno 23 September 2008 - 01:10 AM

ajd ovaj sushi u novu temu, zbog preglednosi :)
  • 0

#6 Biodiesel

Biodiesel
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 771 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 23 September 2008 - 07:59 AM

Brate ja fazana špikujem belim lukom i slan'ncom i radim ga u rerni u onoj plastičnoj kesi da ne izgubi ni kap soka, pa kad onda tu moču napadneš s kilo 'leba i pavlakom...


Heh...isti efekat postižemo ali na različite načine s tim što ja skinem foliju 15 minuta pred kraj da bude lepo i rumeno... :wink:

Mixi je najviše voleo moču od pečenja.... :) A vole i sad....a i ja volem... :D
  • 0
Bože mili, čuda velikoga!
Kad se ćaše po zemlji Srbiji,
po Srbiji zemlji da prevrne
i da druga postane sudija,...

o__
_.>/ _
(_) \(_)

#7 mixitron

mixitron
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5802 posts
  • Bajk:Moj, moj

Postavljeno 23 September 2008 - 08:14 AM

ajd ovaj sushi u novu temu, zbog preglednosi :)


secni brate :)
  • 0

#8 berg

berg
  • Members
  • PipPipPip
  • 84 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 12 April 2010 - 06:35 AM

Sve je jasno :wink:

Attached Thumbnails

  • 12042010093.jpg

  • 0

#9 simalens

simalens
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 362 posts

Postavljeno 12 April 2010 - 11:21 AM

E Pavloe pa gde ga navata :D Nisam znao Gamzi i da si u kulinarskim vodama...
  • 0




0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika