Brate ja fazana špikujem belim lukom i slan'ncom i radim ga u rerni u onoj plastičnoj kesi da ne izgubi ni kap soka, pa kad onda tu moču napadneš s kilo 'leba i pavlakom... jedino mora malo se pazi onaj olovni nadev da ne zapadne među zube
Ako ćemo još energetike, evo malo skuplje varijante, al' slasne. Japanci bi se samoubili da vide šta radim, al' promeniću kad počnu da uvoze civilizovan nori u koji može da se mota:
SUŠI SALATA; 20 min.
Potrebno za jednog debelog bajkera: 150-200 gr. lososa (ili jedan filet lista), neki skuplji soja sos (inače samo krvnički posolite...), pirinčano sirće, 1 pakovanje nori-ja (alga u koju se mota suši; potrajaće vam), pirinač po gabaritaži želuca, 1 krastavac (on može ne mora).
Perite pirinač 'dok ide belo'. Turite ga da se kuva, 10-15 min je dovoljno. Za to vreme, iseckajte ribu i krastavac na kockice a la ruska salata.
Skinite pirinač s vatre, preručite ga u cediljku i dobro isperite *hladnom* vodom, ostavite da se ocedi.
Kad se ocedi, uzeti činiju, u koju se rebne onaj iseckani fiš&kukubre, preko njega pirinač, izmeša se, doda se soja sos po želji i pirinčano sirće malo obilnije (blago je, mada opet, ugoditi po ukusu). Uzeti list norija i makazama ga iseckati na flekice - najbolje napraviti nekoliko uzdužnih zaseka pa onda rezati popreko. Direktno u činiju. Promešati, navaliti.
Može i da se uradi ovo: dupena kašika šećera i kafena soli se dodaju u lončić u koji se doda 3-4 kašike pirničanog sirćeta, rastvori, i baci na ringlu sa koje se skida onog trena kad proključa. Time zaliti pirinač.
Ko ovo pojede završio je s ishranom za naredna 24č