Jump to content


Fotografije

zika (zikaka1) - Jagodina


  • Ova tema je zaključana Ova tema je zaključana
6 odgovora na ovu temu

#1 NikolaMrka

NikolaMrka
  • Members
  • PipPip
  • 61 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 28 September 2016 - 05:05 PM

Na forum sam se prijavio sam da bih sa vama, dragi moji prijatelji, podelio iskustvo koje sam imao sa članom zika (zikaka1) iz Jagodine. Iz njegovog profila se vidi da prodaje razne bicijkle i da je mnogo od njih i prodato. Meni je za oko zapao električni "Hesenberg" po ceni od 630EUR u stanju "kao nov". U stvari, njegov oglas sam video prvo na sajtu KupujemProdajem, a onda sam isti oglas zatekao i ovde. Priča ide ovako. Žika, tj. Danilo (kako se predstavlja na KP) je postavio oglas gde nudi "Hesenberg" bicikl. Kao uvodnu, tj. prvu sliku, postavio je sliku koju je našao na biciklu, a tek kada se uđe u oglas vide se slike pravog bicikla kojeg prodaje. Ako malčice bolje uporedite sliku originalnog bicikla i bicikla koji je na prodaju odmah možete da uočite par nedostataka. Prednji blatobran je potpuno drugačiji od originala. Na zadnjem blatobranu fali nosač, pa verovatno blatobran udara od točak kada se naiđe na neku neravninu. Na jednoj od slika se vidi da je vila ogrebana. Pitanje je da li je to nastalo usled transporta ili je neko pao sa tog bicikla i ko zna gde još ga ogrebao. U originalu, bicikl dolazi sa Nyon board computer-om, a prodaje se sa nekom starom Intuvia-om. Takođe fali i vođica kablova na zadnjem blatobranu, kao i ovaj mali deo (neki senzor ili osvetljenje) ispod sica. Od Žike, tj. Danija preko KP poruka tražim objašnjenje gde su svi ti delovi ako tvrdi da je bicikl "kao nov"? Dobijam odgovor da je prednji blatobran ostao u Nemačkoj, a da je bicikl kupljen sa takvim brzinomerom. Ključ za bateriju naravno da nema. Na ostala pitanja nije bilo odgovora. Očigledno je da sam mu postavljao mnogo nezgodna pitanja, pa mi je na kraju odgovorio da je bicikl prodat.

 

U pitanju su ovi oglasi:

http://www.2bike.rs/...rg#.V-vxwYUSFPY

https://www.kupujemp...42110-oglas.htm

 

Dragi moj Žiko, tj. Danilo ili kako se već zovete, ako već planirate da se bavite poslom preprodaje polovnjaka, red bi bilo da znate nešto o biciklu i da realno opišete u kakvom je stanju. Kao prvo, red je da znate da je bicikl proizveden u firmi koja se zove Heisenberg, a ne onako kako ste je vi nazvali. Nije važno što na biciklu fali blatobran ili je ogreban. To sve može da se sredi, ali mora da se navede u oglasu. Na KP ste dobili i negativnu ocenu, a u Vašem odgovoru ste tada jasno napisali, citiram "ja svakom potencijalnom kupcu opisem bicikl do najsitnijeg detalja i posaljem 30 slika na mejl na moje insistirane". Bicikl ste opisali kao nov, a to nije tačno, niti ste mi ponudili da mi pošaljete tih 30 slika, a barem 2-3 puta sam vam rekao da sam vrlo zainteresovan za bicikl. Naravno da nije ni pomislio da zbog tih svih nedostataka spusti cenu. A da ne pričam da su sva Žikina pisanja bila bez tačke i velikih slova, kao i u oglasu.

 

Nisam kupio bicikl jer se, kako kaže Žika, u međuvremenu prodao. Pretpostavljam da bih našao još mnogo nedostataka kada bih ga video uživo. Kupcu želim puno sreće sa ovim biciklom.


  • 0

#2 zikaka1

zikaka1
  • Members
  • 1 posts

Postavljeno 30 September 2016 - 10:07 AM

Dragi moj Nikola zasto  niste napisali da niste ni zvali vec samo se culi preko kp poruka,zasto niste napisali da ste nabrajanjem nedostataka  nudili 500e za bicikl i ako ste sami naveli da mu je cena 630 e i bilo je naznaceno fiksna,zasto niste naveli citiram  EVO JOS JEDNOG PREDLOGA  50000 DIN BEZ DISPLEJA,zasto izvlacite reci iz konteksta ja imam jednu negativnu ocenu ali kao kupac jer nisam zeleo da preuzmem bicikl za koji je doticni tvrdi da je odlican a dosam lom,a zasto niste rekli da imam i  50 pozitvnih ocena kao prodavac,na sve vase poruke sam vam uredno odgovarao kad video poruku JA NE SEDIM UZ KOMPIJUTER 24H,zasto ne kazete da ni u jednom trenutku niste trazili jos slika da vam se posalje na mejl i viber pa da se uverite u stanje bicikla  ali STE TRZILI 130 EVRA NIZU CENU OD FIKSNE i to na nacin NUDIM VAM 500 E SA OBZIROM STA SVE TREBA DA SE URADI  NA BICIKLI  ako ste toliko bili vec zainteresovani,celo vreme ste kontaktirali sa mnom arogantno i bahato sa namerom da bi vam se spustio cenu,takvim potencijalnim kupcima poput vas u fazonu DA TI DAM,AKO HOCES,NUDIM  TI  itd iz prinicipa ne prodajem NISTA NIKAD,ko nastupi kao covek dogovorimo se u par reci ako ima obostranog interesa,sve prepiske komunikacije uskoro cu postaviti na profil    u ogasu je jasno pisalo KAO NOV     ZIV  BILI  I SVE NAJBOLJE


  • 2

#3 NikolaMrka

NikolaMrka
  • Members
  • PipPip
  • 61 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 30 September 2016 - 12:33 PM

Morao sam nekoliko puta da pročitam prethodnu poruku da shvatim šta je pisac želeo da kaže. Ni tačke, ni znaka pitanja. To se uči u prvom razredu osnovne škole. ali dobro. Odgovoriću na ono što sam nekako uspeo da shvatim.

Dragi Žiko. Ili bolje dragi Danilo. Kako se Vi u opšte zovete? Da li ste Žika ili Danilo? Evo, ja se zovem Nikola Mrković i ne dajem lažna imena na raznim forumima za razliku od Vas. Zašto Vi to radite? Da li hoćete da nam objasnite?

 

Ako već pričate o Vašim pozitivnim ocenama na KP, moram da primetim da imate 28 pozitivnih ocena kao prodavac, od kojih je više od 50% dobijeno za prodaju plastificiranih sajli. Da li mi pričamo o prodaji bicikala ili sajli???? A i što se tiče tih sajli, ako i njih reklamirate "kao nove", kao što ste reklamirali onaj sporni bicikl, onda bi potencijalni kupci trebali dobro da razmisle pre nego što bilo šta kupe kod vas. I kao kupac na KP imate 23 pozitivne ocene, ali to znači da ste poslovali sa prodavcima koji su pošteno prodavali svoj proizvod i lepo ga opisali u oglasu uključujući i sve mane i nedostatke. Za razliku od njih, to Vi niste uradili.

 

Moja prva poruka upućena Vama preko KP glasi:

"Koliko kilometara je prešao bicikl?
Koji li ima Boš brzinomer i koji?
Da li je bicikl ispravan s obzirom da na jednoj slici viri žica, a nedostaje i prednji blatobran?
Koja je veličina rama?"

Od Vas dobijam odgovor "Ide kao metak poz". Da li ste Vi u opšte pročitali moja pitanja? Moja greška je što istog momenta nisam prekinuo bilo kakav oblik komunikacije na tako, izvinjavam se na izrazu, glup odgovor. Molim Vas da budete toliko ljubazni da, kada budete postavljali kompletnu prepisku (koji imam i ja) postavite i tu sliku gde se vidi očerupan bicikl bez prednjeg blatorana i sa kablovima koji vire iz rama.

 

U međuvremenu su slike zamenjene i sada je postavljena slika bicikla iz profila gde odmah uočavam mane koje sam opisao u prvom postu.

 

S obzirom da sam zaista zainteresovan za bicikl postavljam još neka pitanja preko KP poruke:

"Zašto je zamenjen prednji blatobran? Vidim da nije original.
Zašto je zamenjen Bosch brzinomer? (U originali treba da bude Nyon).
Da li imate originalne ključeve za bateriju?"

Naravno da uporedim ja sve podatke i na oficijalnom sajtu:

http://www.hnf-heise...eline-lb1.html/

 

Sledi odgovor:

​"Ključ nema,blatobran je ostao u nemačkoj,a sa tim displejm je kupljen i tako se prodaje".

 

 

Nastavak sledi...


  • 1

#4 NikolaMrka

NikolaMrka
  • Members
  • PipPip
  • 61 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 30 September 2016 - 06:49 PM

Idemo dalje...

 

Opet ja šaljem poruku preko KP:

"Ok, da zaključimo. Prednji blatobran mora da se menja jer nije original. Na jednoj od slika se vidi da na zadnjem blatobranu fali jedan držač, pa i to mora da se nađe i da se stavi da ne bi blatobran udarao u gumu prilikom vožnje. Na jednoj slici se vidi da je vila izgrebana, pa i to mora da se sredi. Verovatno je ta ogrebotina nastala prilikom pada, pa mora da se vidi da li je sve drugo u redu na prednjem točku. Fali originalni display. Nema ključa, pa zato baterija ne može da se vadi.
Nudim vam 500e i mislim da je i to više nego pošteno s obzirom šta sve mora da se uradi da bi se bicikl vratio u originalno stanje.", na šta dobijam odgovor da je cena tražena cena korektna i da će razmisliti.

Nudim mu i opciju da proda bicikl bez tog Bosch kompjutera koji u opšte nije originalan i koji ne ide uz taj bicikl. Nudim mu 50.000din i ne dobijam nikakav odgovor.

 

Nastavljam da istražujem i da DOBRO gledam nove postavljene slike. Uviđam da mu još nekoliko delova fali i sledi nova poruka:

"Iskreno mi recite, u kakvom ste stanju vi dobili ovaj bicikl. Zaista sam extra zainteresovan, ali bilo gde da pogledam, fali mu nešto. A vi ga oglašavate KAO NOV. I vi i ja znamo da to nije TAČNO. Pored svih ovih nedostataka koje sam Vam naveo u prethodnim porukama moram da dodam da fali i vođica kablova na zadnjem braniku, kao i senzor, ili sijalica ispod sedišta. Sve se to lepo vidi da postoji na originalnom biciklu, a toga nema na biciklu kojeg vi prodajete. Šta je sa tim delovima? I to je ostalo u Nemačkoj, kao i prednji branik?". Na to dobijam poruku da je bicikl prodat, da pratim oglase jer će biti još dobrih bicikala.

 

Eto, to je kompletna naša konverzacija. Nadam se da će Žika ili Danilo ili kako se već zove ispuniti obećanje i kompletnu prepisku postavioti ovde. Još jednom ga molim da uz prepisku postavi i apsolutno sve slike koje je postavio uključujući i one prve koje je brzo uklonio.

 

Zaista mi nije bio cilj da ovde ulazim u diskusiju, da pišem romane objašnjenja, a da mi odgovaraju neki nepismeni koji i dalje ne znaju da koriste velika slova i tačku, koji se na jednom forumu zovu jednim imenom, a na drugom potpuno drugačije, koji se kriju iza ženskih imena itd. Želim samo da skrenem pažnju mojim drugarima ovde da DOBRO paze kada kupuju polovne stvari. Naravno da je najbolje otići i lično se uveriti da li je zaista tako kao što piše u oglasu. U velikom broju slučajeva nije tako. Prodavci nakite oglas i "slučajno" zaborave da pomenu neke nedostatke. U većini slučajeva razna oštećenja i ogrebotine svaljuju na kurirske službe preko kojih šalju robu. Naravno, ovde pričam o preprodavcima.

U mom slučaju, prodavac nije čak ni znao pravilno da napiše ime proizvođača. Robu je reklamirao kao novu, a nije ni blizu tako bilo. Kada se kaže "kao novo", to znači da roba izgleda kao da je izašla iz radnje.

I još samo da odgovorim na lažne optužbe. Ni jednog trenutka nisam arogantno i bahato pričao sa prodavcem. Samo sam na bilo koji način pokušao da saznam gde su i šta se dogodilo sa delovila koji nedostaju na biciklu. Na žalost, mnoga moja pitanja su ostala bez odgovora. Pitate me žasto Vam nisam tražio da mi još slika pošaljete na mail ili Viber. Pa Vi ste samo rekli na KP da Vi sami insistirate na slanju slika svim potencijalnim kupcima. Ili je to možda samo još jedna laž?

 

Veliki pozdrav svima.


  • 0

#5 skylab

skylab
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 602 posts

Postavljeno 30 September 2016 - 10:47 PM

Kupovina polovnog električnog bicikla kod nas je velika lutrija. Tu beskonačno prepisivanje sa prodavcem nema nikakve svrhe, već se lepo sedne u kola, ode na lice mesta i detaljno pogleda i isproba bicikl. Tada je mnogo lakše pregovarati i oko cene, a verujem da bi svaki ozbiljan prodavac uvažio primećene nedostatke i korigovao cenu. Inače ne vidim nikakvu svrhu ni ove rasprave, pošto koliko vidim ovde niko nije oštećen.

Električni bicikli koji se prodaju kod nas su mahom kradeni u inostranstvu, i to je najčešći razlog zašto dolaze bez punjača, baterije, displeja i sa raznim drugim felerima.
I te baterije na električnim biciklima skoro nikad nemaju naznačeni kapacitet, jer su obično dosta potrošene. Lično bi pre kupio električni bicikl bez baterije za neku manju cenu i posle kupio novu bateriju, ako nameravam taj bicikl da koristim za sebe.


  • 4

#6 NikolaMrka

NikolaMrka
  • Members
  • PipPip
  • 61 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 02 October 2016 - 09:05 AM

Pa išao bi on da proba da je imao novca da ga kupi. Ne znam samo kako čovek može ovako dokon da bude.
Ovaj forum se pretvorio u pljuvačinu između kupaca i prodavaca. Strašno kakvih sve ljudi ima, kao da nas interesuje kako je protekla njihova komunikacija.

 

Kako ste došli do zaključka da nemam novca da ga kupim? Ili ste ovo napisali jer ste previše dokoni?

 

Možda ima dokonih ljudi koji se javljaju na oglase i pišu poruke, raspituju se, a nemaju nameru da nešto kupe. Ja ne spadam u takve.

Naravno da ću dobro pregledati sve priložene slike i dobro se raspitati pre nego što krenem na put od 280km. Nemam vremena za bacanje, tako da nisam mogao da odem od Beograda do Jagodine i vidim bicikl samo da bih zaista utvrdio i lično se uverio u sve nedostatke koje sam video na slikama. I da sam lično otišao, siguran sam da mi ne bi spustio cenu koju je uvrteo sebi u glavu.

 

Ljudi, nije stvar u odlasku i komunikaciji. Opet se vraćam na prvobitnu temu. Ovo sve pišem da bi pokazao da u oglasu NIJE bilo opisano pravo stanje bicikla koji je bio na prodaju. Nije bio ni blizu "kao nov".

 

Ne želim više nikome da odgovaram. Koga ne interesuje ili ga mrzi da čita, neka preskoči ovaj topic. Samo čekam "poštenog" prodavca da objavi prepisku komunikacije, kao što je i obećao. A ja ga još jednom molim da postavi i sve slike da se svi zajedno uverimo u pravo stanje bicikla.


  • 0

#7 Ciklo

Ciklo
  • Administrators
  • 3830 posts
  • Location-= BGD =-
  • Bajk:Pinarello/Trek

Postavljeno 03 October 2016 - 09:26 AM

Obrisao sam oftopik i lokujem temu. Niko nije oštećen a prodavac ima pravo da odluči kome će prodati opremu.

 

Slike i prepiske nikada ne mogu biti detaljne kao pogled uživo a često može doći i do nesporazuma.

 

Za svaku skuplju stvar preporučujem kupovinu na viđeno. Ukoliko to nije moguće možda je bolje i odustati od kupovine.

Ko ne želi da rizikuje kupovinom polovne robe najbolje je da pazari u prodavnici uz račun i garanciju.


  • -2




0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika