Postavljeno 07 June 2016 - 10:56 AM
Postavljeno 07 June 2016 - 11:36 AM
Ruka na vrat i časovnik su OK rešenje ako se nema pulsmetar.
Priključivanje klubu za trening izabranog sporta takođe nije loša ideja.
Verovatno ne bi bilo loše otići na lekarski pregled, za svaki slučaj. Sa 16 godina ne bi smelo biti problema, ali bolje za svaki slučaj proveriti. Zapravo, sa 16 godina ne bi smelo nestajati snage pri usponima, nego 10 kilometara peške do škole kroz OVOLIKI sneg... sve uzbrdo...
Postavljeno 07 June 2016 - 12:02 PM
Imam ja snage da vozim nego se prosto demotivisem pa se pitam ima li neke vezbe koja ce malo ubrzati uspone?
Sad, što kažu, nikad ne bude lakše, samo ideš brže.
Ako su ti teški usponi, pomiriš se s tim da ideš sporo i uživaš. Ili se setiš kako je lep osećaj nakon što uradiš dobar jak trening, pa daš gas znajući da ćeš posle uživati kad skontaš da si savladao uspon za minut, ili 10 sekundi manje vremena nego prethodne nedelje.
Postavljeno 07 June 2016 - 12:39 PM
Koliko puta sam se nasao u situaciji i poceo da pricam sam sa sobom " zasto ti mi ovo treba u zivotu"
Nigde ne treba zuriti pogotovo sa brdima, nisi profesionalac. Vremenom ces moci bez problema da uspes. Ja sam imao problem kad vozim na Venac (deo fruske gore). U pocetku je bio problem motivisanost, medjutim kako sam vise vozio sve manje i manje sam pravio pauze i cak nisam ni ustajao sa sedista. Samo verglao pedale.
Pogotovo kad vozim sam. Ali sve se resi kad znas da je to dobro za tebe i tvoje zdravlje. Naravno ne treba preterivati. Vozis koliko mozes i koliko se osecas dobro. Nije poenta voziti, a sutra ne mozes da ustanes.
Kao sto sam vec napisao u ovoj temi, pulsmetar je super stvar za pracenje rada srca prilikom treninga. I nisu nesto skupi. Mozes naci vec oko 2000din, sasvim pristojan koji ce ti dati povratne informacije.
Mada i kod kardiologa mozes da odes, lekarski pregled je 1500din
Postavljeno 07 June 2016 - 01:54 PM
1. Udoban sic
2. Garderoba za sve zivo sto moze da te snadje na biciklu tokom bilo kojeg godisnjeg doba. (Kada bih ovo resio kupio bih redni broj 3)
3. Garmin ili neki dobar slican ciklo komp sa meracem snage, kadence, pulsa. (Kada vidim da se poboljsavam)
4. Bolji tockovi.
Tek kada posle boljih tockova vidim da mi se snaga pojacava i da napredujem kubio bih novi, drugi bicikl.
Postavljeno 07 June 2016 - 04:26 PM
Da mi je bila ova pamet kada sam kupovao svoj prvi "ozbiljniji bicikl" verovatno bih ostao na starom:). A afiniteti bi mi bioi sledeci.
1. Udoban sic
2. Garderoba za sve zivo sto moze da te snadje na biciklu tokom bilo kojeg godisnjeg doba. (Kada bih ovo resio kupio bih redni broj 3)
3. Garmin ili neki dobar slican ciklo komp sa meracem snage, kadence, pulsa. (Kada vidim da se poboljsavam)
4. Bolji tockovi.
Tek kada posle boljih tockova vidim da mi se snaga pojacava i da napredujem kubio bih novi, drugi bicikl.
Ovo pod tri je posebno korisna stvarčica kojom precizno možeš da pratiš napredak iz dana u dan. Nažalost veoma skupa i većini nas nedostupna stvarčica. Mislim konkretno na merač snage (wattmetar). Ima ih nekoliko vrsta počev od onih u pedalama (Garmin vector), srednjem pogonu (Power2max, SRM) i zadnjoj nabli (Powertap).
Ako se primenjuje uz adekvatan plan treninga daje fantastične rezultate. Postoje čitavi programi koji iz meseca u mesec prate napredak i bukvalno može da se natempira forma za neko takmičenje ili za neki period godine kad se planiraju ozbiljne vožnje (za nas obične rekreativce).
Postavljeno 07 June 2016 - 04:29 PM
Postavljeno 07 June 2016 - 04:55 PM
Nije sve u biciklu.. ima nešto i u vozaču..
Što se tiče izdržljivosti, dobio si dobar savjet- nabavi pulsmetar i vozi u aerobnoj zoni.
Ima ih i jeftinijih, sigma ima prihvatljive i solidne modele... PC 25.10 se može okačiti i na bicikl.
O pusu i određivanju zone treninga imaš ponešto ovdje: https://www.britishc...2--Heart-Rate-0
Postavljeno 07 June 2016 - 05:21 PM
Postavljeno 26 June 2016 - 09:25 AM
Uspon , bar kod nas ovde u Lazarevcu gde god da krenes na koju god stranu ceka te uspon od 12 -16% a negde i jaci ,kada dodjem do njega plakao bih od muke , ALI -to je čar biciklizma pobediti i uspon i sebe ,voziš sporo ali vremenom ga počnes jesti i time dobijaš em motivaciju em snagu i volju -lično ih volim pogotovo prema Buklji bukvalno se penješ sepertinama -lično ih pobeđujem u glavi da kažem jer osečaj koji me čeka na vrhu nema cenu -a snaga dolazi samo treningom i vožnjom -bar je tako kod mene -za sve ostalo u neki klub ako planiraš da voziš profi - jer meni lično su otvorili oci da kažem bivši biciklisti.
Postavljeno 26 June 2016 - 12:41 PM
Uspon , bar kod nas ovde u Lazarevcu gde god da krenes na koju god stranu ceka te uspon od 12 -16% a negde i jaci ,kada dodjem do njega plakao bih od muke , ALI -to je čar biciklizma pobediti i uspon i sebe ,voziš sporo ali vremenom ga počnes jesti i time dobijaš em motivaciju em snagu i volju -lično ih volim pogotovo prema Bukulji bukvalno se penješ sepertinama -lično ih pobeđujem u glavi da kažem jer osečaj koji me čeka na vrhu nema cenu -a snaga dolazi samo treningom i vožnjom -bar je tako kod mene -za sve ostalo u neki klub ako planiraš da voziš profi - jer meni lično su otvorili oci da kažem bivši biciklisti.
0 članova čita ovu temu
0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika