Jump to content


Fotografije

Omiljeni kolaci...


  • Molimo uloguj se da bi odgovorio
20 odgovora na ovu temu

#1 panther

panther
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 271 posts

Postavljeno 02 July 2013 - 05:58 PM

Inace pored biciklizma, volim da pravim kolace...

Moj omiljeni...
Munchmallow kolač(Mančmelov kolač)

Sastojci:
5 jaja
100 gr šećera
100 gr mleka
50 gr ulja
100 gr brašna
pola kesice praška za pecivo
2 kašike kakaa
10 kašika šećera
2 kesice vanilin šećera
50 gr čokolade
1 kašika ulja1 kašika mleka
Priprema:
Za biskvit umutiti 5 žumanaca sa 100 gr šećera,dodati 100 gr mleka,50 gr ulja,100 gr brašna pomešanog sa pola kesice praška za pecivo i 2 kašike kakaa.
Biskvit peći na 180 stepeni oko 30 minuta.
Na pečen biskvit dodati 5 belanaca ulupanih u čvrst sneg sa 10 kašika šećera i kesicom vanilin šećera.
Sve to vratiti ponovo u rernu na 8 minuta(samo gornji grejač na 150 stepeni).
Otopiti 50 gr čokolade sa 1 kašikom ulja i kašikom mleka,pa lagano preliti i nožem razmazati po celom kolaču.
Prijatno!
  • 0
Posted Image

#2 Druid

Druid
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 668 posts
  • LocationSvilajnac

Postavljeno 02 July 2013 - 08:50 PM

Chef Nicki wanted to treat the boys to something sweet after their time trial win + yellow jersey today. Here's what ORICA-GreenEDGE will eat for dessert tonight.

day 4: flourless chocolate cake
(aka celebration cake)

100g chocolate
100g sugar
50g butter

200g egg yolk
200g egg whites

Melt butter, chocolate and sugar.
Add the egg yolk slowly.
Whip egg whites until they are fluffy.
Add the egg whites carefully to the chocolate mix.
Put in an oven pan and bake at 140°C for approx 40 minutes

Alternatives:
Add nuts
Sprinkle with sliced fruit
Bake half and put the rest on top as a frosting (although don’t use fresh eggs if you do this).


Postavljena slika
  • 0
Potpis

#3 jelchica

jelchica
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1030 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 02 July 2013 - 08:58 PM

- Omiljeni kolač?
- Da. :mrgreen:

Radite šta hoćete, ali nemoj da je neko pomenuo margarin!
  • 0
Today is always here.
Tomorrow, never.

#4 dule0911

dule0911
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2446 posts
  • LocationLestane, Beograd

Postavljeno 02 July 2013 - 10:14 PM

Zasad samo znam princes krofne da napravim, a oni koji su ih probali kazu da su dobre (ako me ne lazu). Ja ih obozavam, tako da se ne trudim da naucim jos neke da pravim
  • 0

#5 ringebildi

ringebildi
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 175 posts

Postavljeno 03 July 2013 - 06:01 AM

Margarin :mrgreen:
  • 0

#6 jelchica

jelchica
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1030 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 03 July 2013 - 06:55 AM

Postavljena slika

Kad dođem do svog kompa, pronaći ću jedan recept za zdrav kolač.
Sećam se da ide musli, seckane jabuke, nešto džema, seckani lešnik, možda još nešto - ta smesa se peče u rerni.
  • 0
Today is always here.
Tomorrow, never.

#7 panther

panther
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 271 posts

Postavljeno 03 July 2013 - 09:02 AM

Zdravi kolaci, su uvek i odvratni kolaci xDDDDDD xaxaaxaxa :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:


Salim se, kako koji...
Ja inace volim sve kolace..
  • 0
Posted Image

#8 Nex24

Nex24
  • Members
  • PipPipPip
  • 103 posts

Postavljeno 03 July 2013 - 10:07 AM

Od svih kolaca omiljen mi je:

Postavljena slika
  • 0
"Ne, ne, ni bicikli, ni devojke nisu ono što su nekada bili! I bicikle i devojke danas lepo rasklope, pa ih strpaju u automobil!

Svašta. "

Momo Kapor

#9 panther

panther
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 271 posts

Postavljeno 03 July 2013 - 10:10 AM

ili :?: :?: :?:
https://encrypted-tb...sZH9Z1rJo_Qcx56
  • 0
Posted Image

#10 jelchica

jelchica
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1030 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 03 July 2013 - 10:23 AM

Бакин колац, а?
  • 0
Today is always here.
Tomorrow, never.

#11 Nex24

Nex24
  • Members
  • PipPipPip
  • 103 posts

Postavljeno 03 July 2013 - 10:41 AM

Pre ce biti dekin ili strikin u mom slucaju :lol:

Uf iskreno vise volim jagnjetinu ali prasence je mnogo umiljatije na posluzavniku morate priznati.


Inace od sladunjavih kolaca preporucujem braunis u coko kafeu u beogradu, a od domace radinosti bajdara je neprikosnovena.
  • 0
"Ne, ne, ni bicikli, ni devojke nisu ono što su nekada bili! I bicikle i devojke danas lepo rasklope, pa ih strpaju u automobil!

Svašta. "

Momo Kapor

#12 panther

panther
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 271 posts

Postavljeno 03 July 2013 - 10:56 AM

n:close_tema Rafaelo kuglice n:grandpa ?
  • 0
Posted Image

#13 Psihopata

Psihopata
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 381 posts

Postavljeno 29 December 2013 - 03:58 PM

Neko pravi bonzite?
  • 0

#14 milkoni

milkoni
  • Members
  • 5 posts

Postavljeno 09 January 2014 - 04:46 PM

Kozačke kape :P
  • 0

#15 IgorN

IgorN
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5443 posts

Postavljeno 09 January 2014 - 05:04 PM

magyarica. A koje je bilo pitanje? :mrgreen:
  • 0

#16 jelchica

jelchica
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1030 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 12 March 2014 - 10:57 AM

:!: OPREZ :!:
Ne konzumirati van biciklističke sezone jer može da izazove spontano smanjivanje odeće u ormaru.


1. Kolač od jabuka bez brašna
300 ml soka (koji god domaći) se sipa u 400 g muslija (recimo classic, sa suvim grojzem i semenkama) da odstoji, u to se doda narendanih 5 jabuka, 1 vanilin šećer, 1 kašika meda, 2 kašike džema (opet domaći), 1/2 narendane kore od limuna, cimet.
Peći 30 min u plehu na oko 200 stepeni, preliti čokoladom ili, još bolje, ničim. Seći na štanglice, trougliće itd.

2. Kolač sa makom bez brašna (u ovome mogu da se udavim)
Penasto umutiti 180 g maslaca, dodati 140 g meda i 5 žumanaca, dodati 250 g mlevenih badema ili oraha i 250 g mlevenog maka.
Posebno umutiti 7 belanaca i 50 g meda.
Spojiti ove dve mase, omastiti pleh i posuti prezlama, pa peći jedno 50 minuta na 180 stepeni. Glazirati mešavinom 150 g čokolade i 100 g maslaca.
  • 0
Today is always here.
Tomorrow, never.

#17 Nion

Nion
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1709 posts

Postavljeno 12 March 2014 - 01:07 PM

http://www.macrobiot... ... baton.html
  • 0

5500km-2010
6400km-2011
3800km-2012
6080km-2013
7660km-2014

8500km-2015

5000km-2016
Moj zanat mi je dao vrh sa koga ću pasti“... Ako ste dostigli vrh, onda i pad može da bude veličanstven!“ D.V


#18 dule0911

dule0911
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2446 posts
  • LocationLestane, Beograd

Postavljeno 12 March 2014 - 09:11 PM

Ja pre neki dan prvi put kupio one spremljene tulumbe premia, nisu lose, cak bolje nego u ponekoj poslasticarnici :)
  • 0

#19 jelchica

jelchica
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1030 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 13 March 2014 - 08:32 AM

http://www.macrobiotic.co.rs/item/185-kikiriki-baton.html

Sastav: ... sojin maslac, sojin lecitin...
Sojin maslac? Maslac se pravi od mleka i to je to. Ako je sojin, mogu jedino da ga naprave hidrogenizacijom ulja (sojinog). Hidrogenzovano ulje = margarin = "biljni maslac".
Sojin lecitin? http://www.vitkigurm... ... n-lecitin/
  • 0
Today is always here.
Tomorrow, never.

#20 Milanche78

Milanche78
  • Members
  • PipPip
  • 67 posts

Postavljeno 19 May 2015 - 11:00 AM

Moja modifikacija kolača sa makom

 

 

Original

 

Prva stvar, šećer i ulje idu van

3 jaja

300gr maka

1/2l mleka

kesica vanilin šećera i prašak za pecivo (ali ja stavim sodu bikarbonu-koju inače dosta koristim)

brašno, ali heljdino

i maslaca, jedno 25gr otprilike, pravio sam i bez, ali ajde

dodao sam kokosovo brašno, semenke bundeve i suncokreta (eto masnoće).

Priprema

belanci sa malo soli umute se udobro i ostave u frižider, dok ostatak ne završim

krenem sa žumancima, njih prvo same mutim, pa dodam mleko i maslac, opet malo mutim, pa mak, onda ubacim vanilu i sodu bikarbonu, pa kokos, mutim, dodajem heljdino brašno, jedno 150gr i to je to.

Ubacim umućene belance i kašikom promešam, dodam semenke.

Pleh, podmazan, malo brašna-klasika i pečem na 180C jedno 30-35min, izvadim, malo pospem mleka odozgo, pa onda kakao prah i na kraju premažem džemom, recimo od kajsije. Vratim u rernu na par min. i gotovo

 

Ps

 

U attachmentu imate originalan recept u PDF formatu.

Dodaj prilog


  • 0




0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika