Jump to content


Fotografije

Oprema za triatlon

triatlon oprema pocetnik

  • Molimo uloguj se da bi odgovorio
2 odgovora na ovu temu

#1 DaniloPro

DaniloPro
  • Members
  • 2 posts

Postavljeno 13 April 2019 - 02:22 PM

Ćao svima,

 

Ja sam nov u triatlonu, a aktivan sam trkač već 7 godina. Ovo je totalno druga dimenzija i sve je drugačije, pa bih da se posavetujem sa iskusnim atletama kako ne bih trošio novac i vreme za džabe.

 

U nastavku ću napisati pitanja koja me interesuju a vezana su za opremu. Prelistao sam forum malo, ali nisam našao teme vezane za moja pitanja.

 

1. Što se tiče plivanja, prijavio sam se za 11tri pa me interesuje u čemu plivati i gde kupiti odelo ili šta već preporučujete za plivanje?

2. Što se tiče bajsa, koja je razlika u biciklističkim sa tregerima ili bez?

3. Kada prođe plivanje i bajs u čemu se trči i kako ide tranzicija sa jedne discipline u drugu (odnosno da li se trči u opremi u kojoj si vozio bajs)?

 

 

Oprema koju imam:

1. Bajs Scott Adict

2. sprinterice na čičak Scott

3. biciklističke sa tregerima

4. Asics Kayano i Hoka Arahi 2 patike

 

 

Ako sam još nešto propustio bio bih vam zahvalan na odgovoru.

 

PozZ,

Danilo

 


  • 0

#2 Whatever

Whatever
  • Members
  • 7 posts

Postavljeno 14 April 2019 - 01:03 PM

1. Ako mozes da priustis sebi neoprensko odelo (wetsuit), to bi bila najbolja opcija. Ako je temperatura vode iznad 24C, neopren nije dozvoljen. Sa neoprenom dobijes dosta na plovnosti i brzini, narocito ako si osrednji plivac. Ispod toga se nosi triatlonski kombinezon (trisuit). Na prvoj tranziciji (T1), skidas neopren, stavljas kacigu / obuvas cipele, uzimas bajs i kreces na voznju. Sto se tice kupovine neoprena/kombinezona kod nas imas TYR (tyr.rs) i nesto po oglasima, uglavnom iz Madjarske. Imas opciju da porucis online sa ebay-a ili iz Nemacke (bike24, bikediscount itd.), brendovi Zone3, Zoot, dhb, Orca, 2XU... cene se krecu od 100-1000 eur za nov neopren, tako da racunaj na carinu + pdv.

2. Biciklisticke sa tregerima ne spadaju sa zadnjice ali mogu biti problematicne sto se tice hitnog odlaska u toalet :) Triatlonski kombinezon ima tanji ulozak, dizajniran da ne smeta prilikom trcanja.

3. Trcis u istoj opremi u kojoj si vozio bicikl (menjas bic. cipele/patike).

 

Ovako su rangirane distance: Sprint triatlon - Olimpijski triatlon - Half Ironman - Full Ironman. 11Tri je 70.3, dakle half ironman distanca - moze biti krupan zalogaj za prvi put. Kotizacija 120eur. Imas sprint/oly triatlon u organizaciji STU na Vlasinskom jezeru krajem jula, pre 11Tri, razmisli i o tome.

Pozz!


  • 1

#3 Krsto2

Krsto2
  • Members
  • 2 posts

Postavljeno 24 May 2019 - 03:53 PM

Pozdrav. Kolega u postu iznad je sve fino objasnio. Plivaš u kupaćim gaćama, preko njih triatlon triko ili biciklistički bib ili samo u njima, pa kad dođeš do Z1, obučeš se za bajs. Dobri sajtovi za wetsuit su ti (24bike i wiggle). Odvozaš bajs, dođeš do Z2, prezuješ se, možeš trčati u biciklističkim, a bolja i lakša opcija ti je presvlačenje u šorc i majcu, ako nemaš triatlon triko.
Ovo djeluje da oduzima dosta vremena, ali mislim da je trčanje u biciklističkim sa tregerima naporno, a na presvlačenje ćeš izgubiti samo 1-2min, što se na par sati ne primjeti i ne znači ti puno, ako ne juriš 1. mjesto, a i dosta njih to radi.
Takođe se slažem sa ovim gore, da ako nisi prespreman što se tiče trčanja i plivanja, da probaš neki kraći triatlon, prije 11tri Belgrade, čisto da vidiš i osjetiš sve to. Pogotovo izlazak iz vode, trčanje poslije bicikla, itd. I uzmi neki plan treninga, da bi bolje odradio Beograd. Srećno. :)
  • 0




0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika