Održano prvenstvo Crne Gore u Daunhilu

Na Sutormanu održano DH rvenstvo Crne Gore.
Četvrtak, 12. jun 2014
Održano prvenstvo Crne Gore u Daunhilu

Prenosimo vest Biciklističkog saveza Crne Gore o nedavno održanom DH Prvenstvu Crne Gore.

- Dok su reprezentativci Crne Gore osvajali u Nisu zlatne, srebrene i bronzane medalje  u broju koji se moze smatrati malim podvigom, protekle nedjelje, uporedo, vrijedni biciklisticki aktivisti iz Bara organizovali su prvo zvanicno Prvenstvo Crne Gore u DOWNHILLU, jednom od najekstremnjih biciklistickih sportskih takmicarskih varijanti.

Stazu na Plasnini Sutorman odabrao je i uredio Baranin Aleksandar Trifunovic, poznati crnogorski automobilista, inace, biciklisicki reprezentativac Crne Gore u kategoriji ,,mastersi,, za sta je dobio priznanja od ucesnika iz Crne Gore i Makedonije koji su bili gosti na ovoj crnogorskoj ekstremnoj sportskoj promenadi.

Rekord staze i pobjedu u glavnoj trci postigao je Makedonac Ivan Kuzmanovski, clan Biciklistickog kluba ,,RABOTINICA,, iz Skoplja dok je specijalno priznanje za spektakularni pad bez povrede pripalo Baraninu Robertu Brunetiju.

Takmicenje je odrzano pod pokroviteljstvom Biciklistickog saveza Crne Gore, a u organizaciji Biciklistickog kluba ,,MORNAR,, iz Bara, a postignuti rezultati ce biti proslijedjeni na bodovanje Svjetskoj biciklistickoj federaciji.

Tako je ,uz aktivirani drumski biciklizam,  Crna Gora u 2014. godini dobila jos jednu atraktivnu sportsku disciplinu.

 

Izvor: BSCG - Branko Hajduković
KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem