Jovana Crnogorac privodi kraju sezonu

Poslednja provera početkom oktobra u Instanbulu.
Petak, 9. septembar 2016
Jovana Crnogorac privodi kraju sezonu

Jovana Crnogorac, vratila sa sa Olimpijskih igara u Riju sa osvojenim 27. mestom. Takmičarka u MTB doživela je peh, prvo sa padom cele grupe, a potom i menjačem za koga nije bilo vremena da se popravi. Još tada je Jovana izjavila da je nezadovoljna, ipak svesna da je to bila „viša sila“. Utisci sa Igara su se slegli, u međuvremenu je Crnogorčeva vozila jednu trku u Sarajevu, C2 kategorije a do kraja sezone očekuje je još samo jedna provera:

- Bliži se polako kraj. Posle duge i naporne sezone i tog učešća na Olimpijskim igrama u Riju, koji nikako nije bio na mojoj strani, stavljam tačku na ovaj deo takmičarkse godine. Trka u Sarajevu je bila više da kažem, rutinska da odbranim bodove i da iskoristim sjajnu formu koja je bila tempirana za Rio. Staza je bila slična kao prošlogodišnja sa malim izmenama, lagana bez tehničkih segmenata i preteranih uspona. Konkurencije nije bilo, vozile su samo lokalne devojke koje su meni poznate sa domaćih trka – prenela je Jovana.

Na samoj trci kao da je pratio „deža vi“ iz Brazila:

- U drugom krugu sam ponovo imala defekt, pukla mi je sedalna šipka i pomislila sam na trenutak da li je moguće da mi se to dešava. Setila sam se Olimpijskih igara. Hvala bogu, rešenje smo brzo našli. Prešla sam liniju cilja kao prva ali sa nevericom i smehom, kako je moguće da poslednje četiri godine trkanja nikad nisam imala probleme kao na poslednje dve trke. Ali na kraju je sve dobro ispalo. Do kraja sezone me očekuje još samo jedna trka koja je početkom oktobra u Istanbulu, HC kategorije i tu zvanično završavam sakupljanje bodova za ovu godinu – zaključila je Jovana Crnogorac.

Izvor: BSS
KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem