DA I TI DIŠEŠ NA DVA TOČKA

Ivicom sokobanjskog kotla

Biciklizam, Last Minute druženje, Sokobanja , nedelja, 27. avgust 2017, sa vremenom okupljanja u 07:00h. Poziva (mixitron).
 • Mesto:
  Sokobanja
 • Datum:
  Nedelja, 27. avgust 2017
 • Vreme:
  07:00h
 • Broj prijavljenih:
  2
~ 9 km/h      
Tizer tura sa mnogo pentranja nigde - 2000+ m za 80+ km. Glavna poenta vožnje je etnociklizam - obilazak skrajnutih sela zaglavljenih između centralne i istočne Srbije, u koje nikog od nas put neće navesti slučajno.
Na početku ture se zavlačimo pod Rtanj, izbijamo na put koji spaja Sokobanju sa "negotinskom magistralom" i prebacujemo se na put za selo Sesalac. Tamo obilazimo Sesalačku pećinu (ponesite lampe) i fakultativno se brčkamo u jezercetu u blizini. Od jezerceta se "malo" zaobilaznim putem vozimo do sela Vrelo, u kojem je kraško vrelo reke Moravice. Odatle se asfaltom vraćamo glavnim putem ka Sokobanji ali ne, lezi vraže, umesto u sokobanju skrećemo na Dugo polje i penjemo se na Devicu (hm, ovo zvuči bolje nego što će zaista da bude). Do najvše tačke treka nekako, odatle videćemo, nekakav puteljak kroz šumu. Njime ćemo izbiti na polje koje razdvaja Ozren i Devicu, malo iznad sela Jezero. Odatle nas čeka duug, duug asfaltni spust u Sokobanju.
KOMENTARI
 • nikidr

  Sasa (nikidr)

  30. jul 2017 18:45h

  Mnogo dobro izgledaju ove vožnje pa sam se prijavio. Ne garantujem da ću ići, ali dobra želja je tu. Bar za sada.

 • mixitron

  (mixitron)

  30. jul 2017 19:46h

  Odvozali smo danas "vidike", naporna tura sa nagradama dostojnim kidanja iz 2 planine. Napravicemo minimalne korekcije rute, pred kraj spusta. Ono po planini ostaje tako kako je.

 • mixitron

  (mixitron)

  31. jul 2017 12:48h

  E moj bato, samo teoretičari i pozeri ostali po forumu. U staro vreme bi se na ovakve dve vikend ture okačilo njih 10 i još 5 bi došlo bez najave...

 • nikidr

  Sasa (nikidr)

  31. jul 2017 12:52h

  Da, i meni se čini da slabo ljuidi ima ovde. Ne znam zašto. Valjda idu sami, ili odmori, ne znam.

 • sajkotik

  Saša R. (sajkotik)

  6. avg 2017 16:58h

  Nadam se samo da će vreme da bude 27. malo normalnije nego što je sada.

  Nisam vam društvo za vožnju, ali doći ću makar da vas pozdravim ako se organizujete i izvezete ovaj đir ...

Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem