Покушао сам да одвојим на поменутој глави freehub. Растављање је као код Шимано глава са разликом што са стране погона (десна страна точка) код ове главе нема ничега, пресек је цилиндричан. Очекивао сам имбус вијак који се одврће имбусом 10мм. Међутим са леве стране точка постоји прихват за имбус од 12мм. Покушао сам да одврнем користећи полугу од 30-ак сантиметара али без успеха. На моменте сам примењивао толику силу да се оком видело како се уврћу жице али веза није попустила. Пробао истом силом у оба смера, без успеха. Онда сам раставио freehub без уклањања са точка. Принцип је исти као код Шимана уз употребу алата направљеног од гедоре 21мм по овом упутству
http://www.2bike.rs/...m-svoj-majstor/
Ево неколико сличица како то изгледа у растављеном стању
Код састављања је битно вратити све прстенове за одстојање (спејсери) редоследом да је најшири на дну, остали одозго. Затегне се шољица поменутим алатом,подмаже, поставе куглице и врати прашинар.
Ово сам објаснио, можда некоме буде од користи. Али, молим искусне колеге за савет, помоћ, како год. Пошто нисам одвојио hub од набле интересује ме да ли неко зна у ком смеру се одврће чаура која стеже hub за главчину? И да ли је заиста потребна толика сила за ову операцију? Ако је битно, овај точак је потпуно нов са пређених 0 километара...