Jump to content


Fotografije

recepti (nuticionisticka ishrana) :)


  • Molimo uloguj se da bi odgovorio
8 odgovora na ovu temu

#1 vladan

vladan
  • Members
  • PipPip
  • 30 posts

Postavljeno 26 June 2008 - 12:20 PM

Ko Voli nek izvoli. :D :D Evo par recepata, cisto da malo pokrenemo temu

1) Pastrmka na rostilju sa leso povrcem

Potrebno:

300g patrmke
Persun
Maslinovo ulje
Sirce (jabukovo), so biber

Leso povrce:

100g karfiola
100g graska
100g sargarepe
100g kelja
5g ulja

Priprema: Pastrmku natopiti limunovim sokom, unutrasnjost zaciniti biberom i persunom, poto je premazati sa malo ulja, uviti u foliju i peci na rostilju 15-20 minuta. Povrce obariti i po ukusu zaciniti.


2) Musaka od junetine i povrca

Poterbno:
300g mlevene junetine
100g plavog patlidzana
100g paradajza
5g ulja

Priprema: Mleveno meso prodinstati na ulju. Patlidzanobariti na pari. U posudu (malo podmazanu) redjati red patlidzana, red mesa, pa red paradajza. Preliti sa nekoliko kasika mlake vode i peci u rerni na 220C

3) Juneca snicla sa pecurkama i rizi-bizi

Potrebno:

300g posne junetine
50g crnog luka
60g pecuraka
5g ulja
so, biber, beli luk i persun

Priprema: Prodinstati na ulju luk i sniclu, dodati pecurke, biber, so, izgnjecen beli luk. Kad omeksa dodati persun

Rizi-bizi:

50g graska
30g integralnog pirinca
5g ulja, persunov list, so

Priprema: Grasak skuvati dok ne omeksa. Na ulju prodinstati pirinac i dodati grasak i persun, posoliti. Poklopiti i staviti u rernu na 200C oko 30 min.

Prijatno :D
  • 0

#2 vladan

vladan
  • Members
  • PipPip
  • 30 posts

Postavljeno 26 June 2008 - 11:51 PM

A za one koji vole malo "i na kasiku" evo par corbica :D

1) Corba od bundeve sa integralnim pirincem

Poterbno:

100g ociscene bundeve
20g integralnog pirinca
so, persun
voda 0,2l

Priprema: Bundevu iseci na krupne kocke i obariti u vodi. Kad se malo ohladi ispasirati u krem i dodati obaren pirinac. Po zelji zaciniti


2) Corba od mlade koprive ili blitve

Potrebno:

200g blitve/koprive
5g ulja
cen belog luka
so, crvena paprika

Priprema: Koprivu/blitvu obariti, pa ocediti i propasirati. Na ulju prodinstati beli luk, potom dodati kop/blitvu, naliti vodom u kojoj se kop/blitva kuvala i kuvati jos 15 min. Posolti po ukusu.


3) Corba od piletine sa tikvicama

Potrebno

30g belog mesa
100g tikvica
80g sargarepe
20g praziluka
malo djumbira
biljni zacini

Priprema: Piletinu iseckati i kuvati sa prazilukom i djumbirom. Posebno skuvati iseckanu sargarepu, tikvice sa biljnim zacinima. Svo povrce propasirati, dodati piletinu, posoliti i dodati persun.


4) Krem corba od krupnog pasulja

Potrebno:

30g pasulja-tetovca
25g sargarepe
25g crnog luka
1/2 kasike mekinja
lovor, persun, so i biber u zrnu

Priprema: Pasulj ostaviti da prenoci u vodi. Sledeceg dana skuvati i dodati navedene sastojke. Proasirati ga, dodati zacine, posoliti i ostaviti da vri. Pre serviranja dodati persunov list.


PRIJATNO
  • 0

#3 mixitron

mixitron
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5802 posts
  • Bajk:Moj, moj

Postavljeno 27 June 2008 - 08:50 AM

Dopuna za koprive i blitve - instant kockica u čorbi nije loša ideja, a poželjno je ipak dodati i kiselo mleko / pavlaku, čisto da vam se nerastvorljivi kompleksi oksalata iz biljaka s kalcijumom iz organizma (mleka/prerađevina) naprave u probavnom traktu umesto u bubrezima :)
  • 1

#4 comi_lee

comi_lee
  • Members
  • PipPipPip
  • 102 posts
  • Locationvozdovac,beograd

Postavljeno 03 February 2009 - 11:38 AM

bacio sve na shtampu.......u prvom receptu za pastrmku.....bih mozzda napunio i belim lukom....dopada mi se
  • 0
Jednom sam se vozio..brzo kao mlaznjak
Ja nikad nisam stao...Ja nikad nisam stao...
Jednom sam otišao suviše daleko.....nikada se nisam vratio

#5 skygirl

skygirl
  • Members
  • Pip
  • 11 posts

Postavljeno 25 March 2010 - 11:45 AM

Caos,
Ja sam pocetnik sto se tice biciklizma, juce kupila bajs a nisam vozila od 15te godine, sad imam 30 :D
Desava mi se da se jako umorim posle ne bas duge voznje i pocnem da se tresem,malaksalost totalna, zeza me decko kako sam slaba i kako se lose hranim
Verovatno ne unosim dovoljno kalorija, moze li neko da mi preporuci celodnevni jelovnik, mozda i za vise dana, da unosim sve potrebno i relativno brzo povratim snagu, ili mozda nesto od dodataka al da nije bas skupo kao ecomer :D Trebala bih ponovo da pocnem da uzgajam i pijem kombuhu, da , jedno od resenja, jos neki predlog? :D
hvala
pozzzz
  • 0

#6 zare

zare
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4264 posts

Postavljeno 25 March 2010 - 11:47 AM

Ako se treses posle voznje (nije bitno koliko duge) znaci da si iscrpela organizam do krajnjih granica.
  • 0
.

#7 skygirl

skygirl
  • Members
  • Pip
  • 11 posts

Postavljeno 03 April 2010 - 11:39 AM

taj fazon, cesto mi pada secer , al ja jedem normalno, trudim se da sve unosim al jedem i puno slatkisa, cesto bas mnogo - 300 g cokolade na dan i slicno, kako taj secer unositi, znam da ima neki faz razgradnja, sporija i brza- dobri tj korisni seceri i ovi drugi, pa sad kako se odreci posto sam ocigledno zavisnik a da to ne bude naglo i da mi ne pada cerse :roll: ako bneko ima savet help

pozzz
  • 0

#8 gamzzy

gamzzy
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3667 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 03 April 2010 - 11:51 AM

Nema tu neke nauke: pre treninga ti trebaju ugljeni hidrati a posle treninga čim uđeš unutra ugljeni hidrati, pa posle kada se istuširaš, središ lepo ručaš kvalitetne hrane sa što više proteina (mesa bez masti), malomasnog sira i sl.

Znači ugljeni hidrati su gorivo koje trošiš i oni se pretvaraju u toku ciklusa varenja u korisne šećere koje organizam koristi za sagorevanje za vreme aktivnosti. Proteini dođu kao serviseri potrošenih i oštećenih mišića. Oni ugljeni hidrati koje uneseš posle treninga služe da nadomestiš potrebne rezerve koje si potrošila, pogotovo ako se tako potrošiš kako pišeš.
  • 0

#9 milentze

milentze
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 192 posts

Postavljeno 20 September 2016 - 01:24 PM

http://jna-kuvar.atw...var-sadrzaj.php


  • 0




0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika