Dakle, pre Rebe sam vozio (i dalje ga cuvam) SR Axon-a. Da sam vozio neku jacu vilu mozda prelazak na Rebu ne bi izazvao toliki wow efekat. Prvo sto se zapazi kada se izvadi iz kupije je debljina nogica (gornjih – upper legs). Tezina je srednja. U kutiji se nalazi i pumpa (shock pump), i u zavisnosti od modela, daljinski lock. Kod mene je lock na samoj vili sto mi se vise dopada jer ne moram da imam jos jedan buzir koji ce da klapara.
Zavrsna obrada je na visokom nivou. Nisam uspeo da nadjem nijednu zamerku, osim mozda „vijka“ za rebound koji se pomera gore dole oko 1mm (uopste nije problem ali ajde). Po meni je mnogo veci problem duzina samog vijka. Kao sto se vidi na slici on je duzi od ostatka vile, sto mozda izgleda nabudzeno, ali je neprakticno. Kada se skine prednji tocak bajk ne moze da se osloni na vilu kada je podloga ravna i kada nema neceg dodatnog da se iskoristi za portporu. Ako se vijak izgubi nije strasno jer je to ustvari imbus kljuc sa fensi drskom. Mada se time povecava mogucnost ulaska svega i svacega tamo gde ne treba.
Gumice (dust wippers), gde gornje ulaze u donje nogice, se cine kvalitetnim. Ovaj deo cistiti pre svake voznje.