Stević četvrti u generalnom posle osme etape Trke oko Pojang jezera

Po završetku osme etape Ivan Stević izgubio je majicu namenjenu vodećem u generalnom plasmanu.
Utorak, 21. oktobar 2014
Stević četvrti u generalnom posle osme etape Trke oko Pojang jezera

Po završetku osme etape Trke oko Pojang jezera, Ivan Stević izgubio je majicu namenjenu vodećem u generalnom plasmanu. Novi lider je Australijanac Rajan Kavanaf, drugi je biciklista iz Holandije, dok je treći Adam Farabaug, Amerikanac u dresu kraljevačkog Metalca. Stević se nalazi na četvrtom mestu.

Etapu dugu 105 kilometara čiji je cilj bio u mestu Jingtan Mauntin Long osvojio je Hsiad Shih iz Kineskog Tajpeija. Stević je bio u grupi koja je liniju finiša prešla 22 sekunde kasnije.

- Nije toliko loša situacija u generalnom s obzirom da smo u jednom trenutku praktično bili izgubili sve. Težak je dan bio, ali do polovine etape branili smo Ivanovu majicu pošteno i hrabro. U nastavku su se druge ekipe, jednostavno, pokazale jačim. Kod Holanđana ima i iskusnijih profi vozača, dok su se Australijanci baš nameračili na pobedu. Dobre su i ostale ekipe iz Azije koje se sastoje uglavnom od biciklista iz Evrope. Ima još dva dana trke, a u takovoj konkurenciji i podijum će biti uspeh – objasnio je Radiša Čubrić iz Metalca.

Izvor: Sportski Žurnal - M.Ti.
KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem