Stefanović i Stević drugi u dva dela Trke kroz Vojvodinu

Ponedeljak, 15. septembar 2014
Stefanović i Stević drugi u dva dela Trke kroz Vojvodinu

Biciklista kontinentalne turske ekipe Brisaspor pobednik je prvog dela 36. međunarodne Trke kroz Vojvodinu. Posle 133 kilometara pređenih za 3:08,20 časova od i do Kaćskog mosta u Novom Sadu, slavodobitnik dana nadmetanja koje organizuje Biciklistički savez Vojvodine uz pokroviteljstvo Pokrajinskog sekretarijata za sport, odsprintao je našeg Stefana Stefanovića iz čačanskog Borca i Zoltana Lenđela, člana nacionalnog tima Mađarske. Ivan Stević (Kastro) preveo je preko linije cilja grupu od 12 vozača četrdesetak sekundi kasnije.

Na istoj trasi vožena je i druga internacionalna Velika nagrada „Juniora kroz Vojvodinu“. Naši biciklisti nisu zauzeli nijedno mesto na podijumu. Trijumf je pripao Juretu Stepišniku (Radenska). Slovenac je liniju finiša overio sa grupom seniora u kojoj je bio Stević. Stepišnikov klupski kolega Tilen Finkšt zauzeo je drugo mesto ispred Đerđa Gonžija iz reprezentacije Mađarske.

Drugi deo vožen 156 kilometara oko Novog Sada, osvojio je Gašper Katrašnik (Sava Kranj). Slovenac je u sprintu savladao Stevića (Kastro) i Žolta Dera (Mađarska nacionalni tim), zaustavivši štopericu na 3:26,08 sati.

Oko desetog kilometra od starta odvojio se beg od šestorice vozača, međutim, njihova prednost nikad nije bila veća od jednog minuta. Kad su dostignuti u poslednjoj šestini trke, Marko Danilović (Borac) i turski biciklista okušali su sreću. Uhvaćeni su četiri kilometara do cilja.

U konkurenciji juniora ponovo nije bilo naših na postolju. Bugarin Nikolaj Genov (Car Simeon) završio je nadmetanje sa glavnom grupom seniora, kao i Daniel Moric (Mađarska nacionalni tim). Mađar Đerđo Gonži (CCN Metalac miks) bio je treći.

Izvor: BSS
KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem