Srbi na Sardža Turu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Jovanović deseti u konačnom plasmanu i ujedno naš najbolje plasirani takmičar na trci.
Subota, 6. decembar 2014
Srbi na Sardža Turu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Nisu prošla ni puna dva meseca od kako je sezona završena, vredni srpski biciklisti bacili su se na pripreme za naredni ciklus takmičenja koji će posebno biti zanimljiv s obzirom da je 2015. predolimpijska kvalifikaciona godina.

Na trci Šardža Tur u Ujedinjenim Arapskim Emiratima UCI 2.2 kategorije Azija Tura u dresu kontinentalne ekipe Kastro iz Grčke učestvovala su četiri naša predstavnika na dva točka. Pored Ivana Stevića, Nebojše Jovanovića i Gabora Kase, standardnih  članovi ekipe, priliku da se pokaže dobio je i Marko Danilović, biciklista Borca iz Čačka koji je bio prvi u drumskom Kupu Srbije 2014.

Na kraju četvorodnevnog nadmetanja slavio je Moldavac Aleksandar Pliušin (Skajdajv Dubai), slavodobitnik dve etape, u ukupnom vremenu 13:00,40. Najbolje plasirani Srbin bio je Jovanović kao deseti pri zaostatku od 5,57 minuta. Sledi ga odmah 11. Kasa sa 6,49 minuta kašnjenja. Stević je bio 57. od ukupno 117. biciklista koji su završili trku. Danilović je, nažalost, imao teži pad koji ga je sprečio da se nađe u konačnom poretku trke.

Najbolji učinak u etapi imao je Stević, i to na poslednjoj, budući peti u vremenu pobednika Maležanina Harifa Saleha (Terenganu) (3:10,52). Zapaženo je i šesto mesto Kase trećeg dana. Jovanović je upisao deseto mesto na drugoj etapi. Stević je još bio 12. prvog dana trke.

Izvor: Sportski Žurnal | M.Ti
KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem