Rajović i Rakićeva na hronometarskim trkama na Olimpijskim igrama mladih u Nankingu

Sekunda ih je delila od pozicija u prvih deset.
Utorak, 19. avgust 2014
Rajović i Rakićeva na hronometarskim trkama na Olimpijskim igrama mladih u Nankingu

Srpski reprezentativci u biciklizmu na Olimpijskim igram mladih u Nankingu ponovo su imali uspešan dan. U hronometru, voženom 3,86 kilometara i u muškoj i u ženskoj konkurenciji, Dušan Rajović i Milica Rakić zauzeli su 11, odnosno 12. mesto.

Učinak nije zanemarljiv s obzirom da su na startu po 32 nacije, a u mnogima je biciklizam razvijeniji i popularniji sport. Ujedno, oba naša predstavnika doneli su nove bodove za plasman nacionalnih timova. U ženskoj konkurenciji Miličino 12. mesto vredelo je šest bodova. Sa još 30 jedinica iz kros – kantri eliminatora, Srbija je u ženskoj konkurenciji deveta. Najbolja je trenutno Danska sa 145 bodova.U hronometarskoj trci dama pobedila je Japanka Kijoka Sakaguči zaustavivši štopericu na 5:56,64 minuta (prosečna brzina 38,9 kilometara po času). Rakićeva je imala zaostatak od 16,55 sekundi.

Rajović je za Srbiju upisao još osam bodova. Sa 18 ukupno (deset iz kros – kantri eliminatora) naš muški tim zauzima 14. mesto. Listu predvode Kolumbija i Poljska sa identičnim brojem poena – 145. Na hronometru je pobedio Danac Mikel Frelih Honore u vremenu 5:09,44 (prosečna brzina 44,9 kilometara po času). Dušan je bio 10,57 sekundi sporiji.

- Jako lep rezultat ostvarili su i Rakićeva i Rajović. Sekunda ih je delila od pozicija u prvih deset. Za nas je jako važno što smo već i u drugoj disciplini kao nacija bili u bodovima. Dobro je što smo na hronometru pobedili predstavnike Nemačke, Holandije, Italije, Kazahstana, Češke, Mađarske, Španije, Austrije, ali su nas zato iznenadile zemlje sa kojima se ne susrećemo u redovnim takmičenjima, osim na svetskim prvenstvima, poput Meksika, Brazila, Ekvadora – komentarisao je selektor drumske reprezentacije i trener u Nankingu Radomir Pavlović.

Sledi BMX disciplina, najizavnija za naše bicikliste.

- Rajović i Rakićeva ponovo voze, ali prioritet će biti samo izbeći povrede. Činjenica je da su prvi put osetili BMX stazu samo tokom zajedničkih priprema Tima Srbije u Bledu – zaključio je Pavlović.

Izvor: BSS
KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem