Juniorka Jelena Erić osma na na Svetskom prvenstvu u Španiji

Sjajna Jelena zauzela osmo mesto, Borisavljević 77.
Subota, 27. septembar 2014
Juniorka Jelena Erić osma na na Svetskom prvenstvu u Španiji

Sjajan rezultat za Srbiju ostvarila je Jelena Erić na Svetskom prvenstvu u drumskom biciklizmu koji se održava u španskoj Ponferadi. Naša juniorka zauzela je visoko osmo mesto u vremenu pobednice Amalie Dideriksen. Dankinja je odbranila titulu planetarne šampionke u masovnom sprintu ispred Italijanke Sofije Berticolo i Agnješke Skalniak iz Poljske, zaustavivši štopericu na 2:02,59 časova.

Iako je nadmetanje dugo 72,8 kilometara oko Ponferade otvoreno serijom padova, Erićeva je uspela da ih izbegne agresivnom vožnjom. Od starta je pokušavala da se izdvoji sa Kazahstankom Svetlanom Rjabovom. Beg, međutim, nije uspeo da urodi plodom. Trka je rešena u poslednjih šest kilometara. Italijanka i Dankinja napale su na poslednjem usponu, ali je do cilja uspela da ih sustigne odabrana grupa dvadesetak devojaka među kojima je bila i naša Jelena. Startovalo je 93 juniorke.

Posle dugo vremena, Srbija je zaista imala šansu za medalju. Jelena se vozila u prvih pet pozicija 400 - 500 metara do finiša. Pokazala je izuzetnu srčanost i hravrost. Imala je najbolje vreme na spustevima sa maksimalnom brzinom do 82 kilometra na čas. Dugo niko od momaka mlađih od 23 godine nije uspeo da obori njen rekord - komentarisao je Jelenin trener Radiša Čubrić. Očigledno su urodile plodom pripreme koje je Erićeva imala u kampu Međunarodne biciklističke federacije UCI u Švajcarskoj, gde je bila odabrana da provede septembar do Svetskog prvenstva.

Miloš Borisavljević je učestvovao u konkurenciji seniora mlađih od 23 godine. Posle 182 kilometra slavio je Sven Erik Bistrom. Norvežanin je odoleo poteri za sedam sekundi. Australijanac Kejleb Evan i Norvežanin Skjerping upotpunili su svetski podijum. Borisavljević je „pustio“ u poslednjem krugu, završivši nadmetanje kao 77. pri zaostatku od šest minuta i deset sekundi.

Izvor: BSS
KOMENTARI
  • caneee

    Srđan C. (caneee)

    27. sep 2014 00:44h

    Fantastičan rezultat, Bravo za Jelenu!
    Ali ne treba zaboraviti da je i odlazak na Svetsko prvenstvo uspeh sam po sebi.

  • Ciklo

    Nikola J. (Ciklo)

    27. sep 2014 14:16h

    Bravo! Samo napred!

Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem