Ser Bredli Vigins je prvak sveta

Britanac Ser Bredli Vigins u kolekciju trofeja dodao i zlatnu medalju sa Svetskog šampionata u disciplini individualni hronometar.
Subota, 27. septembar 2014
Ser Bredli Vigins je prvak sveta

Britanac Ser Bredli Vigins je u svoju impresivnu kolekciju trofeja dodao i zlatnu medalju sa Svetskog šampionata u disciplini individualni hronometar, pobedivši moćnog nemca Toni Martina.

Šampion Tur de Fransa 2012, koji je slavio i na Olimpijskim igrama u Londonu, za 47.1 kilometar španskog druma potrošio je 56 minuta i 25.52 sekunde.

Trostruki uzastopni šampion na hronometru, Toni Martin je osvojio srebrnu medalju sa 26.23 sekunde slabijim vremenom od Viginsa. Zanimljivo je da je na šampionatima sveta 2011 i 2013. Vigins osvajao srebrne medalje iza Martina.

Holanđanin Tom Dumulin je kompletirao podijum, sa 40.64 sekunde zaostatka iza pobednika.

Četvorostruki šampion Fabijan Kanćelara iz Švajcarske, nije nastupio na hronometru, jer je odlučio da se bolje pripremi za nedeljnu elitnu trku.

"Znao sam da imam noge za ovu trku, video sam stazu i shvatio sam da ako ikada mogu da pobedim Tonija, da ću to uraditi ovde. Bila je ovo godina puna uspona i padova, nisam vozio Tur, a ovu titulu želim da posvetim svojoj porodici, koja me je podržala tokom jula meseca, kada sam bio u svom domu", rekao je Britanac.

"Ovo je moj poslednji hronometar na prvenstvima sveta i osvojio sam zlato. Prošao sam kroz uobičajenu rutinu, kao mnogo puta do sad, kada znam da sam u formi i da su uslovi dobri, tada sam potpuno opušten i znam šta treba da uradim na biciklu."

"Znao sam da razliku mogu da napravim u završnici. Ti usponi su veoma teški, a ja sam odlično dozirao tempo i imao sam dovoljno snage u završnici. Iako su mi rekli da imam deset sekundi prednosti na poslednjem spustu, nastavio sam da pritiskam pedale, jer nisam želeo ni na koji način da ugrozim titulu."

"Dodati svetsko zlato britanskoj i olimpijskoj tituli, zajedno sa titulama svetskog šampiona u poteri - Sada imam ceo komplet", rekao je Bredli Vigins.

Izvor: Eurosport | Foto: UCI
KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem